SEGRE

trànsit

La neu obliga a circular amb cadenes pel Port de la Bonaigua i alerten de fort vent a cotes altes

A Boí ja s'han registrat ratxes de 80 quilòmetres per hora

Imatge d'arxiu del Port de la Bonaigua

La neu obliga a circular amb cadenes pel Port de la Bonaigua i alerten de fort vent a cotes altesJosep de Moner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns al matí és obligatori l'ús de cadenes per poder circular pel Port de la Bonaigua (C-28), a Alt Àneu, segons el Servei Català de Trànsit.

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté des de diumenge en fase de prealerta el pla Procicat per la previsió de fort vent al llarg d'aquest dilluns i, sobretot a partir del migdia, a les cotes altes de les comarques del Pirineu.

L'episodi de vent ha afectat principalment les cotes elevades del Pirineu i Prepirineu de matinada, i aquest matí a les comarques de Girona i del nord de Barcelona, especialment Selva i Maresme, així com també punts de la Catalunya Central. El vent bufa de component nord, i al sector del Pirineu el llindar d'avís s'ha d’assolir a cotes elevades.

Algunes de les ratxes més fortes d’aquesta matinada i primera hora del matí són, segons el Servei Meteorològic de Catalunya: Portbou (105,5 km/h); Boí (79,6 km/h); Tossa d’Alp i Navata (74,5 km/h).

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a l’hora de realitzar treballs en alçada, en la mobilitat i fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. En les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i evitar sortir a l’exterior si no és imprescindible per perill de caiguda d’arbres i altres objectes.

També es recomana prudència en la pràctica d’activitats a l’aire lliure, sobretot a les zones de muntanya.

tracking