SEGRE

MUNICIPI ECONOMIA

Mollerussa augmenta els pressupostos un 5% fins als 12,6 milions d’euros

Inclou partides per a una consulta sobre la reforma del centre i el viver d’empreses

El consistori va presentar els projectes per reformar el centre.

El consistori va presentar els projectes per reformar el centre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost de l’ajuntament de Mollerussa ascendirà a 12,6 milions d’euros, un 5,3% més que l’any passat. L’alcalde, Marc Solsona, va justificar l’esmentat increment en la previsió de disposar de més ingressos procedents d’altres administracions com la Generalitat. El document inclourà una partida per iniciar el procés de participació ciutadana sobre la millora del nucli urbà de la ciutat i que haurà de decidir sobre temes com la conversió en zona de vianants. En aquest sentit, l’alcalde va remarcar que la previsió és que aquest procés es porti a terme durant el primer trimestre de l’any. També inclourà una partida per dur a terme el viver d’empreses, que es farà aprofitant locals buits del centre. En urbanisme, es reservaran 110.000 euros per a la renovació de tots els llums de mercuri que encara queden a la ciutat per substituir-los per un altre tipus d’enllumenat per fomentar l’estalvi energètic. També s’ha planificat un augment de la partida en neteja viària i medi ambient.

L’alcalde va remarcar que durant l’any que ve també es faran accions perquè el concurs dels Vestits de Paper es converteixi en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

El 2017 serà l’any en què el consistori preveu cancel·lar al febrer el pla d’ajustament de l’Estat, tres anys abans del termini fixat. Serà, doncs, el primer any sense aquest tipus de plans a què està subjecte el consistori des de fa una dècada quan es va iniciar el Pla de Sanejament de la Generalitat, entre el 2007 i el 2015. El d’ajustament de l’Estat va començar el 2011.

Solsona va assenyalar que el document està obert a les aportacions que pugui fer l’oposició, sense pujar de la xifra de 12,6 milions. El ple que debatrà els pressupostos està previst per a l’1 de desembre.

tracking