SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

L'Audiència veta excarcerar el Rambo de la Cerdanya

Ratifica la presó preventiva per l’últim atracament || Tancat per primera vegada el 1990, acumula una vintena de delictes

Imatge d’arxiu de Cots Saleta als jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu de Cots Saleta als jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El seu ampli historial delictiu, amb fugides incloses de la presó aprofitant permisos de sortida, la seua nul·la reinserció en la societat i la seua perillositat són tres de les qüestions que han fet que l’Audiència Provincial hagi denegat a Martí Cots Saleta, més conegut com el Rambo de la Cerdanya, que pugui sortir del Centre Penitenciari de Ponent en llibertat amb càrrecs. Va ser detingut de nou el dilluns 31 d’octubre, després d’escapar-se tres dies abans del centre Sant Joan de Déu d’Almacelles i atracar escopeta en mà una gasolinera a Riu de Cerdanya.

El tribunal el manté empresonat després de desestimar el recurs presentat pel seu advocat, que va recórrer la interlocutòria d’ingrés a la presó sense fiança del jutjat de guàrdia de la Seu d’Urgell. D’aquesta forma, només ha estat uns tres mesos al carrer després que el juliol passat quedés en llibertat i ingressés voluntàriament a Sant Joan de Déu.

Ha estat només tres mesos al carrer després que al juliol quedés lliure i ingressés en un centre

Natural del petit nucli de Pi, agregat de Bellver de Cerdanya, va trepitjar per primera vegada el penal lleidatà el 1990 en qualitat de pres preventiu. Va passar diversos anys entre la presó i el carrer fins al 29 de desembre del 1994, data en la qual va ser condemnat per primera vegada. Durant aquests quatre anys va protagonitzar diversos incidents greus, com el segrest de dos parelles a Bellver i diversos tirotejos amb agents de la Guàrdia Civil.

Des d’aleshores ha estat condemnat una quinzena de vegades, en la majoria dels casos per delictes d’atemptat (normalment contra agents de la Guàrdia Civil) i robatori amb violència.

L’atracament a la gasolinera és, fins ara, la seua última obra. Com és habitual en ell, va cometre l’assalt vestit amb roba militar i armat. I, com era de suposar, els Mossos d’Esquadra el van detenir a la zona del refugi de Cortals de l’Ingla, a Bellver, lloc que utilitza com a amagatall. Allà, solia subsistir caçant per les muntanyes i dormia al bosc o dins dels vehicles que robava. Malgrat tenir 47 anys, els forenses consideren que té la mentalitat d’una persona de 13.

tracking