SEGRE

política municipal

La Diputació incrementa el seu pressupost en 17 milions d'euros

PSC i Unitat d'Aran han votat a favor dels comptes, mentre que ERC, Ciutadans i PP s'han abstingut i la CUP hi ha votat en contra

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous el pressupost de 122 milions d'euros per al 2017, uns 17 més que l'exercici anterior, tot i que tiren endavant sense el suport unànime de l'oposició. Únicament el PSC i Unitat d'Aran han votat a favor dels comptes, mentre que ERC, Ciutadans i Partit Popular s'han abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

El pressupost aprovat contempla 10 milions en ajuts directes per als ajuntaments. Aquest és un dels aspectes que, unànimement, han valorat positivament tots els grups de la corporació provincial. Però el conjunt dels números no han generat acord complet. Només el PSC i Unitat d'Aran hi han votat a favor, tot i ser crítics amb què la diputació assumeixi competències que hauria d'afrontar la Generalitat.

Per la seva banda, Ciutadans i Partit Popular s'han abstingut en la votació perquè tot i que valoren l'esforç inversor dels comptes, troben aspectes criticables com la manca de voluntat de transparència o les subvencions a entitats independentistes. La CUP, en canvi, ha votat en contra d'uns pressupostos que considera “continuistes i excessius” en partides com els sous de diputats i càrrecs de confiança o la despesa de protocol.

Esquerra Republicana també s'ha abstingut després que la proposta de pressupostos no hagi inclòs les seves esmenes. De fet, això ha tornat a posar sobre la taula la polèmica sobre l'adjudicació partidista o no dels ajuts als municipis que fa la directament la presidència.

Les esmenes d'ERC s'han descartat perquè només han aconseguit el suport de la CUP i les abstencions de Ciutadans i del grup popular.

Un ple de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida incrementa el seu pressupost en 17 milions d'eurosSegre

tracking