SEGRE

TERRITORI CIRCULACIÓ

Aran demana més restriccions a camions durant l’esquí

Insta a ampliar fins a les 10 de la nit, només durant la temporada, per no coincidir amb esquiadors || De cara al pròxim hivern

Esquiadors ahir en un remuntador de Masella.

Esquiadors ahir en un remuntador de Masella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran sol·licitarà al ministeri de Foment que ampliï per a la temporada 2017-2018 la limitació horària al transport pesant per l’N-230 fins a les deu de la nit els diumenges i els festius durant els mesos d’hivern i coincidint amb la temporada d’esquí.

Actualment, la norma estableix restriccions els caps de setmana d’hivern: els dissabtes entre les 08.00 i les 12.00 hores i els diumenges i festius de 14.00 a 20.00 hores. Un horari que, segons el Conselh, provoca que, a partir les sis de la tarda, molts camions (al voltant de vuitanta) iniciïn el seu trajecte cap a la Val i coincideixin en el tram més perillós de la via, entre Areny i la boca sud del túnel de Vielha, amb la tornada dels usuaris de les pistes d’esquí de Baqueira Beret i de Boí Taüll.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va afirmar que aquesta coincidència comporta “un increment de la perillositat i del risc en aquest tram de la via”. En els últims anys, s’ha sol·licitat ampliar les limitacions horàries tant al Servei Català de Trànsit com al ministeri de Foment, ja que un tram d’aquesta via és compartit entre Aragó i Catalunya i la competència és de les dos administracions. Així ho va assegurar el síndic arran de la comissió per revisar el trànsit a la nacional, en la qual van participar responsables del ministeri de Foment, de l’empresa de conservació, dels ajuntaments i dels cossos d’emergència i ordre públic.

L’afluència de camions continua sent alta (uns quatre-cents diaris de mitjana), la qual cosa en èpoques turístiques és nociva per al sector dels serveis i el turisme, vital per al desenvolupament de la Val d’Aran.

Primeres pistes obertes aquesta temporada al PirineuMasella va obrir ahir les primeres pistes, com a preludi de la inauguració de la temporada a diferents estacions del Pirineu. Avui obriran Baqueira, Vallter i la Molina, juntament amb les estacions d’esquí de fons Lles, Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l’Erm. La resta de les estacions d’esquí alpí preveu fer-ho el 2 de desembre. El primer dia de Baqueria, el forfet diari costarà 30 €, i a la Molina hi haurà una tarifa única de 10. Granvalira, al Principat d’Andorra, també obrirà pistes al Pas de la Casa amb un preu especial de 25 €. A Aragó, Cerler i Formigal obren part del seu domini esquiable.

tracking