SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Un camió xoca contra un pont a l’A-2 i trenca la canonada que porta aigua a Tàrrega

Va col·lidir de matinada contra un viaducte sobre l’autovia, que va ser tallada 4 hores en sentit Lleida || La conducció va quedar reparada a la tarda sense restriccions gràcies a les reserves dels dipòsits

Operaris de l’empresa concessionària treballaven al matí per reparar la canonada trencada.

Operaris de l’empresa concessionària treballaven al matí per reparar la canonada trencada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xoc d’un camió contra un viaducte sobre l’autovia A-2 va trencar ahir a la nit la canonada que subministra aigua potable a Tàrrega. Un braç grua muntat sobre el vehicle va impactar contra el pont cap a les tres de la matinada, la qual cosa va tallar el trànsit durant més de quatre hores en sentit Lleida. Operaris de l’empresa Sorea, concessionària del subministrament d’aigua municipal, van acudir al lloc dels fets i la conducció va quedar reparada a la tarda sense que els veïns de la capital de l’Urgell patissin restriccions gràcies a les reserves dels dipòsits de Sant Eloi, que en aquell moment es trobaven al 80% de capacitat, segons fonts municipals. El vehicle que va xocar contra el viaducte participava en treballs de manteniment de l’autovia. Amb l’ajuda de la grua, recollia tanques que havien estat substituïdes per altres de noves. Va ser aquest braç mecànic el que va impactar contra el pont, el va desplaçar gairebé un metre i va rebentar la canonada d’aigua. La fuga va inundar l’autovia, cosa que va obligar a tallar el trànsit en sentit Lleida entre les 03.35 i les 07.35 hores. Durant aquestes quatre hores, els vehicles es van desviar per l’interior de Tàrrega. Al lloc dels fets es van desplaçar tres patrulles dels Mossos i dos de la Policia Local que van regular la circulació. No hi va haver retencions importants al ser hores en què amb prou feines sol haver-hi trànsit als carrers, però un dels camions desviats va arrancar part de l’enllumenat de Nadal del carrer Sant Pelegrí. Això va obligar a modificar l’itinerari des de l’autovia per l’interior de la ciutat (vegeu el desglossament inferior). Pel pont passa tant la conducció que subministra aigua de reg als agricultors de la comunitat del Canalet com la canonada que porta l’aigua des de la potabilitzadora de Tàrrega als dipòsits del parc de Sant Eloi. El regidor de Serveis Municipals, Josep Castelló, va explicar al matí que les reserves eren suficients per garantir el subministrament de la ciutat durant dos dies, per la qual cosa no es preveia que els veïns patissin talls d’aigua.

Els operaris de l’empresa concessionària de l’aigua van poder començar a treballar tan aviat com es va portar a terme una primera actuació per tornar el viaducte desplaçat a la seua posició original. Els treballs van començar a primera hora del matí i, a la tarda, el consistori va anunciar que la canonada ja estava reparada.

tracking