SEGRE

TURISME ESQUÍ

Boí Taüll obre avui amb una jornada gratuïta per a tots els esquiadors

Baqueira amplia pistes, Port Ainé i Espot també s’estrenen i Port del Comte ho farà demà || Totes les estacions obertes aquest cap de setmana tret de Tavascan

Canons de neu aquesta setmana a Baqueira.

Canons de neu aquesta setmana a Baqueira.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació d’esquí de Boí Taüll obre avui la temporada amb una jornada de portes obertes gratuïta per a tots els esquiadors. Els aficionats a l’esport blanc podran gaudir de 40 de les 47 pistes del complex i de deu dels onze remuntadors disponibles. L’estació comptarà amb un total de 33 quilòmetres esquiables i amb un gruix de neu pols d’entre 140 i 160 centímetres a la cota màxima i d’entre 20 i 30 centímetres a la base de l’estació. Entre les novetats, destaquen la millora en el sistema de producció de neu, el traçat de les pistes i una nova màquina premsadora de neu. L’estació de la Ribagorça se suma a Baqueira Beret, que ja va obrir la setmana passada, i des d’ahir ofereix parcialment les tres àrees de l’estació, Baqueira, Beret i Bonaigua, amb 38 pistes que sumen 55 quilòmetres de traçats i 26 remuntadors. Al Pallars, Espot Esquí obre amb entre 30 i 55 centímetres de neu en 17 pistes d’un total de 22 i fins a 19,5 quilòmetres esquiables, i per la seua banda Port Ainé compta amb 12 de les 25 pistes i 17 quilòmetres esquiables. Port del Comte obrirà demà amb tot el domini esquiable, uns 30 quilòmetres de pistes.

Tavascan no preveu de moment obrir pistes, encara que dilluns sí que ho farà el refugi i la cafeteria per a usos turístics. Les estacions d’esquí de fons oferiran fins a 70 quilòmetres de pistes. Aquesta setmana va obrir Aransa i la passada, Lles, Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l’Erm.

Ocupació d'un 65% i ple a peu de pistes

Els ponts de la Constitució i la Puríssima, que coincideixen enguany en festius de la setmana que ve, suposaran una ocupació turística d’entre el 60 i el 65% de les places d’allotjament del Pirineu de Lleida. Així ho apunten les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació, que espera l’afluència de visitants més gran a partir de dijous, quan l’ocupació podria assolir el 75%, i el ple als establiments a peu de pistes amb l’inici de la temporada d’esquí. En aquest sentit, el director del Patronat, Juli Alegre, va assenyalar que, en els nou dies compresos entre dissabte vinent i diumenge dia 11, les estacions lleidatanes podrien vendre uns 70.000 forfets. “Si així fos, podríem donar-nos per satisfets”, va puntualitzar Alegre, que va assenyalar que la conjunció d’aquests dos ponts només s’ha donat el 2005 i el 2011. “El primer va ser un mal any de neu i només se’n van vendre 5.000; el segon va ser bo i es va arribar als 115.000 forfets venuts.”

El fet que dimecres sigui dia lectiu als col·legis porta a pensar que les famílies elegiran entre els primers i els últims dies del pont. “Són pocs els que faran una setmana de vacances sencera”, va assenyalar. En aquest sentit, va apuntar que aquesta evolució en les reserves i l’ocupació es preveu similar en les diverses modalitats d’allotjaments.

Talls de carreteres

D’altra banda, Alegre va reconèixer que incidències a les carreteres com l’accident que va tallar dilluns l’N-230; el pas alternatiu amb semàfors a Gerri a causa de les obres de la travessia, i els despreniments de roques a les carreteres C-13 i C-14 “preocupen” en la mesura que “puguin afectar el flux de turistes”. En aquest sentit, va destacar la importància de les millores en les infraestructures que donen accés a les comarques del Pirineu lleidatà.

tracking