SEGRE

PARTITS POLÈMICA

Alcaldes d’ERC critiquen que Serra dimiteixi a la Diputació

Qualifiquen la decisió com un gest d’“immaduresa política” || Mentre que Gilabert expressa el seu suport al primer edil d’Alcarràs

Miquel Serra.

Miquel Serra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dimissió de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, com a diputat provincial d’ERC a la Diputació (vegeu SEGRE de dimecres passat) és objecte de crítiques al si del seu propi partit. Cinc alcaldes republicans més de les comarques del pla de Lleida qualifiquen la seua decisió com un gest d’“immaduresa política” i una “rebequeria infantil” en un comunicat conjunt, en el qual l’acusen de renunciar “perquè la seua opció no ha estat la guanyadora” en la votació dels pressupostos de l’ens provincial per al 2017.

El grup d’ERC es va abstenir, malgrat que Serra era partidari de votar-hi en contra perquè el govern de CiU no va accedir a suprimir els ajuts directes de presidència. L’edil va respectar la disciplina de vot, si bé va dimitir dimarts per “coherència pròpia”.

ERC va decidir la seua postura sobre els pressupostos abans del ple de la setmana passada, a través d’una votació en la qual van participar alcaldes d’aquesta formació política. “Ens agradi o no, cal acatar la decisió d’abstenir-se”, afirmen els alcaldes en el seu comunicat.

“Serra ha pogut votar els pressupostos durant cinc anys, mentre que els alcaldes no hem pogut. I no per això ens hem enfadat entre nosaltres ni hem renunciat”, prossegueix el text. “Quina imatge donaríem els alcaldes si deixéssim els nostres càrrecs per no estar d’acord amb una votació?”.

Davant de les crítiques d’aquests edils, que firmen el seu comunicat com a “cinc alcaldes de la Plana de Lleida”, el portaveu del grup d’ERC a la Diputació i alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, va expressar ahir el seu “agraïment” a Serra en un article d’opinió en el qual afirma que l’alcalde d’Alcarràs “ha portat l’estendard del nostre projecte amb fermesa i dignitat”. Es referia així a la proposta, rebutjada per l’equip de govern de CiU, que plantejava substituir les subvencions directes atorgades des de la presidència per un sistema basat en la mida, nuclis de població i nombre d’habitants de cada localitat.

tracking