SEGRE

OBRES COMUNICACIONS

Linyola completarà la urbanització de la ronda Pau Casals l’any vinent

Els pressupostos del 2017 també inclouen millores en carrers i jardins

El tram de la ronda que encara està per urbanitzar.

El tram de la ronda que encara està per urbanitzar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Linyola ha aprovat els pressupostos del 2017, que ronden els 2 milions d’euros i inclouen obres com ara finalitzar la instal·lació de la gespa al camp de futbol o la urbanització del tram de la ronda Pau Casals que va des del carrer de la Font fins al cementiri. Aquesta obra, dividida en dos fases, consistirà a ampliar aquest tram de via, que actualment és de terra, fins als 14 metres d’amplada i la seua urbanització. També s’habilitarà una zona per a vianants diferenciada, per tal de facilitar el pas dels veïns. Segons va explicar l’alcalde, Àlex Mases, en el futur es planteja ampliar aquesta via fins a la rotonda de la cooperativa, per evitar així el trànsit pesant pel centre de la localitat. Aquesta acció, però, estarà relacionada amb la voluntat del consistori d’iniciar els treballs per redactar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Els pressupostos del 2017 també inclouen millores puntuals en carrers i places, com per exemple canviar voreres o l’enjardinat. Així mateix, el consistori iniciarà un pla integral de desenvolupament turístic del municipi que inclourà accions com ara senyalitzar espais d’interès local com l’església de Santa María de Linyola. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que portaran a terme a començaments d’any obres per preservar els quatre elements escultòrics d’estil gòtic que es troben ubicats a la façana del temple, així com la neteja de l’esmentada façana, obra que es portarà a terme amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

La intenció del consistori, però, és continuar en un futur la millora de l’església, amb accions com poden ser pintar les voltes interiors, eliminar la humitat que hi ha temple o recuperar una antiga cripta situada sota l’altar.

tracking