SEGRE

PATRIMONI ESGLÉSIES

Rebutgen reobrir per por d’ensorraments l’església de Vilamur

Imatge d’arxiu de l’església de Vilamur.

Imatge d’arxiu de l’església de Vilamur.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbat de l’Urgell ha rebutjat la petició dels veïns de Vilamur de reobrir l’església, tancada des de fa 14 anys, al considerar que les obres des d’aleshores per assegurar l’estructura i evitar que els murs es desplacin no són encara suficients per garantir la seguretat de les persones a l’interior. Així ho va comunicar la diòcesi a l’ajuntament de Soriguera l’estiu passat, quan el consistori els va transmetre la sol·licitud veïnal de celebrar al temple la missa de la festa major. Després d’haver reforçat l’edifici amb cables d’acer i peces metàl·liques, encara estan pendents obres per valor d’uns 200.000 euros per rehabilitar l’entrada, l’interior i frenar el deteriorament del campanar.

L’alcalde, Xavier Pedemonte (CUP), va explicar que el bisbat s’ha compromès a buscar finançament per executar les obres; mentre que el tinent d’alcalde, Josep Ramon Giró (ERC), va apuntar que l’ajuntament ha sol·licitat una subvenció estatal de l’u per cent cultural amb aquesta finalitat.

El consistori demana des de fa dos anys la reobertura de l’església de Vilamur tant per a misses com per a actes del poble. Des del tancament de l’edifici fa més d’una dècada, les cerimònies religioses se celebren al carrer, a la seu de l’ajuntament i fins i tot en un garatge de la localitat.

Rosselló adjudica dijous el projecte per recuperar l’esglésiaRosselló espera adjudicar aquest dijous el projecte per rehabilitar l’església de Sant Pere després de l’ensorrament del campanar i part de la coberta el mes de gener passat. Els membres del tribunal del concurs d’idees es van reunir ahir per avaluar les vuit propostes presentades i hauran de donar a conèixer el seu informe d’aquí a tres dies. Ara per ara, només ha transcendit que s’han rebutjat propostes que plantejaven reconstruir el temple amb materials moderns en favor d’altres que propugnen tornar a l’edifici l’aspecte original.

tracking