SEGRE

ENSENYAMENT PLANIFICACIÓ

Benavent demana poder elegir entre més d’un institut a Lleida

L’escola està adscrita actualment al Torre Vicens i demanen afegir-li el Montsuar || Traslladen la reivindicació al delegat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pràctica totalitat de les famílies que formen part de l’Ampa de l’escola de Benavent de Segrià ha secundat la proposta impulsada per un grup de pares per demanar a la conselleria d’Ensenyament que ampliï la possibilitat d’elecció d’institut més enllà del Torre Vicens, que és el centre de Secundària que actualment tenen adscrit a Lleida. El 96% de les famílies de l’escola (88 sobre 92) ha firmat un escrit sol·licitant la dualitat en l’adscripció de centres, en concret, reclamen afegir l’institut Manuel de Montsuar al Torre Vicens per poder ampilar les opcions d’elecció. Els pares tenen el suport de l’ajuntament i una representació de l’Ampa i del consistori va traslladar divendres aquesta sol·licitud al delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.

Fonts de l’Ampa de l’escola Sant Joan de Benavent van assenyalar que la dualitat en l’adscripció a un centre de Secundària és una vella reivindicació a la localitat i van demanar, en aquest sentit, la mateixa llibertat que tenen la majoria de les escoles de Primària de la capital a l’hora d’escollir, ja que la resta disposa de dos centres de referència.

Els promotors d’aquesta iniciativa consideren que és un bon moment per atendre aquesta reivindicació, ja que l’estrena el curs que ve d’un institut a Alpicat alliberarà 63 places del Montsuar. Actualment, la ràtio d’alumnes a l’escola de Benavent arriba a un màxim de dotze per curs, tret del de sisè, que consta de vint-i-cinc nens.

Ensenyament diu que el Montsuar és per a escoles de la capital? El delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va assenyalar ahir que les places del Manuel de Montsuar que quedin lliures després de la marxa dels alumnes d’Alpicat al nou institut d’aquesta localitat el curs que ve es destinaran a escoles de Primària de Lleida ciutat. Cullerés va assenyalar que el consell escolar va decidir en la darrera reunió que el Montsuar passés a ser centre de referència només per a la capital. Amb el nou mapa escolar, li queden adscrites les escoles Països Catalans, Pinyana, Balàfia i Sant Jordi. Els pares de Benavent, de fet, han posat el Països Catalans com a exemple de centre que ha aconseguit dos adscripcions.

tracking