SEGRE

SERVEIS TERCERA EDAT

El centre assistencial de l’Albi, per a finals del

Obert a tota la comarca, amb capacitat per a vint persones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre assistencial per a la tercera edat de l’Albi entrarà en funcionament a finals del mes que ve, segons va anunciar ahir l’alcaldessa de la població, Anna Feliu.

Les obres s’han dut a terme durant tot aquest any i han suposat una inversió de 241.000 euros finançats amb subvencions de la Generalitat i fons del mateix consistori. Amb una capacitat per a una vintena de persones, el centre de dia estarà obert a pobles de la comarca pròxims com és el cas del Vilosell, la Pobla de Cérvoles, Vinaixa i Cervià de les Garrigues. Oferirà servei de menjador, cafeteria, podologia, bugaderia, perruqueria, atenció a malalts i neteja, entre d’altres.

L’objectiu és donar servei domiciliari i totes les prestacions que requereixin els ancians

Segons Feliu, es tracta de donar una resposta ràpida i puntual a les necessitats dels veïns d’edat avançada a un preu assequible. De moment, no es contempla la construcció d’habitacions per dormir i s’està estudiant com serà la gestió del centre, a través de l’ajuntament o d’un empresa o fundació especialitzada.

A les Garrigues, amb poc més de 19.000 persones, més de 4.000 són majors de 65 anys. Juneda és un dels pobles de la comarca que s’han afegit a aquest projecte de moment juntament amb Vinaixa, Cervià, la Granadella i Puiggròs i posarà en marxa iniciatives similars.

La iniciativa va nàixer del pla estratègic comarcal que destaca l’envelliment de la població com una de les fonts de riquesa de la comarca, ja que aquests serveis poden ser una oportunitat laboral per als joves. Un dels principals objectius és l’atenció domiciliària per evitar que les persones grans hagin d’abandonar els habitatges.

El precedent d’aquests centres d’atenció a ancians és a Anglesola, a l’Urgell, que va posar en marxa el 2002 aquesta prestació.

La Segarra, per la seua banda, també atén persones ancianes i ofereix diferents serveis.

tracking