SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Jubilats de Solsona dissenyen la cartografia del

En un curs de mapes per a mòbils que ofereix el consistori

Alguns dels participants en el curs de cartografia.

Alguns dels participants en el curs de cartografia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes del curs de cartografia en l’era digital dirigit a la tercera edat i organitzat per l’ajuntament de Solsona han elaborat en aquests últims tres mesos els mapes on han situat totes les masies i punts d’interès de la zona rural del Vinyet. Ho han fet a través de l’OpenStreetMap (OSM), considerada la viquipèdia dels mapes.

Ha sigut un projecte col·laboratiu de contingut lliure que han portat a terme els participants en aquest curset, que ha sigut una de les novetats de l’oferta d’activitats per a aquest col·lectiu durant aquest any. Seguint les indicacions del professor, el tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Fermí Garriga, i organitzats en grups, han actualitzat el contingut de l’OSM prenent com a base mapes impresos a escala 1:5.000 de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i a partir del seu propi coneixement del municipi.

Aquesta tecnologia és cada vegada més popular “especialment en els entorns rurals, ja que Google Maps presenta moltes deficiències”, va indicar Garriga. Fins i tot s’han detectat diverses imprecisions i falta d’informació en els mapes de l’ICGC.

En aquest sentit, el curs ha permès situar sobre el mapa noms de masies i altres edificacions que no eren o eren incorrectes. Per exemple, s’ha introduït la capella de Sant Bernat i s’ha corregit la informació sobre Cal Pateto, Cal Quic i Cal Magí, masies que estaven mal ubicada en la cartografia oficial.

Cada vegada són més nombroses les aplicacions en mòbils d’aquesta tecnologia, de manera que tota la informació que els participants en el curset han estat cartografiant té un utilitat més enllà de l’activitat realitzada a l’aula, ja que queda en una base de dades a nivell mundial.

Alguns dels participants en el curs de cartografia.

Alguns dels participants en el curs de cartografia.

tracking