SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Roben porcs i mig miler d'aspersors en granges d'Alcarràs

La Policia Local ja ha identificat els presumptes autors i ha obert diligències per aquesta nova onada d’assalts || El sometent es planteja ampliar la vigilància

La pala que van utilitzar els lladres per sacrificar els porcs.

La pala que van utilitzar els lladres per sacrificar els porcs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agricultors i ramaders d’Alcarràs han denunciat en els últims dies que pateixen una nova onada de robatoris a les seues explotacions. La nit de dilluns a dimarts es van perpetrar tres robatoris d’uns 500 aspersors en tres finques agrícoles de la partida de Vallmanya. D’altra banda, dimecres a la matinada, els lladres van sostreure dos porcs d’una granja situada a la partida Argelaga. Es dóna la circumstància que els animals van ser sacrificats a la mateixa explotació i que fa aproximadament un mes també van matar un altre porc de la mateixa granja, encara que els lladres no van poder emportar-se’l davant del temor a ser descoberts, segons van afirmar fonts properes al cas.

Des de l’ajuntament d’Alcarràs van explicar que la Policia Local ja ha identificat els suposats autors i que han obert les diligències corresponents per un delicte lleu de furt. No és la primera vegada que es produeixen aquest tipus de robatoris, encara que les víctimes es queixen que, una vegada detinguts els lladres, aquests surten de seguida en llibertat i reincideixen.

La sostracció es va produir en zones allunyades d’Alcarràs, amb greus danys a la instal·lació

D’altra banda, els aspersors van ser sostrets en parcel·les allunyades de la localitat, a més de deu quilòmetres. “No només es tracta del valor del material, sinó del greu dany que provoquen a la instal·lació al descargolar l’aspersor des de terra”, van denunciar des del sometent d’Alcarràs, un dels més actius de la província de Lleida. Actualment, la junta del sometent fa vigilàncies en dies aleatoris, però, a causa d’aquest augment, es planteja fer-les extensives a la resta dels col·laboradors.

Els robatoris agrícoles han disminuït en els últims anys per la major vigilància policial, però en aquesta època de l’any van a l’alça a l’haver-hi menys activitat i més hores de nit per passar desapercebuts.

El mes de maig passat, els Mossos d’Esquadra van detenir tres veïns d’Algerri, Bellpuig i Vila-seca per robatoris a Algerri, Belianes, Vinaixa, Arbeca i Montblanc. Els arrestats sacrificaven animals a les explotacions i els congelaven per vendre’ls, a banda de robar altres objectes com ara parament de llar i missals.

tracking