SEGRE

ESQUÍ

El sol omple les pistes del Pirineu, que fregarà el ple

Totes tenen neu per a aquestes festes

L’afluència de públic a les estacions del Pallars és massiva. A la foto, les pistes de Port Ainé.

L’afluència de públic a les estacions del Pallars és massiva. A la foto, les pistes de Port Ainé.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dies de sol d’aquestes festes estan rebaixant gruixos de neu a les pistes però no l’ocupació. Al contrari, l’arribada d’esquiadors és contínua des de dimarts i s’espera que voregi el 100% dissabte.

A l’Alta Ribagorça ja supera el 80 per cent, igual com al Sobirà i la Val d’Aran, sempre als establiments pròxims a les pistes. L’alberg de Port del Comte també està al màxim de la seua capacitat per al cap de setmana.

A l’estació aranesa ja esquien uns 10.000 aficionats al dia, entre 2.500 i 2.700 a Boí, entre 2.300 i 2.500 a Port Ainé i Espot i uns 2.300 a Port del Comte. Els índexs d’ocupació aniran baixant fins al cap de setmana de Reis, en el qual es preveu una ocupació mitjana del 50 per cent.

L’estat de les pistes està garantit per donar un bon servei als milers d’aficionats a l’esport blanc. Baqueira és la que menys neu té i per aquest motiu durant la setmana passada ja va recórrer al transport en camions i helicòpters per garantir l’esquí a partir de la cota 1.800.

Malgrat la calor diürna, pot fabricar neu artificial a les nits i fer treballar les màquines dispersant-la. Boí Taüll és la que presenta millors condicions amb gairebé un metre i mig als cims, i els complexos del Sobirà i de fons també compten amb gran quantitat de quilòmetres esquiables. Per la seua part, Tavascan continua esperant una nevada per obrir. Cerler té més d’un metre en cotes altes i a Andorra hi ha entre 20 i 65 centímetres.

MÉS INFORMACIÓ DE L'ESTAT DE LA NEU

tracking