SEGRE

NEU ESQUÍ

Plena ocupació per Cap d’Any en comarques del Pirineu

Dissabte hi va haver 20.000 esquiadors i les cases rurals van omplir

Esquiadors de Boí Taüll aquest Cap d’Any.

Esquiadors de Boí Taüll aquest Cap d’Any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Plena ocupació el cap de setmana de Cap d’Any a les comarques del Pirineu de Lleida. Tant hotels com cases de turisme rural pròximes a les estacions d’esquí han arribat a superar el 90% i a molts establiments han penjat el cartell de complet. Des de dimarts passat, l’afluència de visitants ha anat augmentant gradualment animats pel bon temps d’aquests últims dies que ha fet que els termòmetres arribessin a assolir fins als 9 graus positius en algunes capitals com Vielha o la Seu, la qual cosa ha permès compaginar l’esquí amb altres activitats (vegeu el desglossament).

Si ja el dimarts 27 més de 16.600 esquiadors van practicar l’esport blanc davant els 21.900 registrats entre el 24 i el 26 després d’un Nadal a mig gas, les estacions van superar amb escreix aquestes xifres el dissabte 31. Més de 12.000 persones van triar l’estació aranesa divendres i la previsió era deixar aquesta quantitat curta per Fi d’Any i Any Nou. Les taquilles van vendre prop de 2.700 forfets a Boí Taüll i més de 4.000 les pistes del Sobirà, Port Ainé i Espot. Més de 1.500 persones van esquiar a Port del Comte, al Solsonès.

Només dissabte hi va haver la mateixa quantitat d’aficionats en els complexos hivernals que entre el 24 i el 26 de desembre. Segons el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, aquests percentatges aniran baixant fins al dia de Reis, en què es preveu que l’ocupació mitjana sigui d’un 50 per cent.

De totes maneres, les xifres que s’estudien són molt bones i es deixaran notar en l’economia de la zona. Per la seua part, la presidenta del gremi a Lleida, Núria Ferrando, va assegurar que els clients han anat arribant fins assolir el 100% el cap de setmana.

tracking