SEGRE

SUCCESSOS

Mor un veí de Vilanova de Meià en un accident a Artesa de Segre

L’home, de 60 anys, era l’únic ocupant d’un tot terreny que va sortir de la via || La carretera afectada va estar tallada a la circulació durant dos hores

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Vilanova de Meià de 60 anys, Josep Miquel Huguet, va morir diumenge al matí després que el vehicle que conduïa sortís de la via a Artesa de Segre. L’accident va tenir lloc per causes desconegudes i que s’investiguen a les 10.25 hores en el punt quilomètric 3,5 de la carretera L-512, que discorre entre Artesa i Comiols. Fins al lloc van anar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dels Bombers de la Generalitat i dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El conductor va ser atès in situ però els equips d’emergències no van poder fer res per salvar-li la vida.

La sortida de via es va produir en una llarga recta, a escassos quilòmetres d’Artesa de Segre, molt a prop de l’encreuament de Vilanova de Meià i Alentorn. El vehicle sinistrat era un Suzuki Vitara.

Els Mossos d’Esquadra van tallar la carretera al trànsit prop de dos hores perquè tant els sanitaris com els Bombers poguessin treballar, la qual cosa va provocar retencions en els dos sentits.

Per la seua part, des de l’ajuntament de Vilanova de Meià van lamentar el succés i van explicar que la notícia va provocar una enorme commoció entre els veïns perquè la víctima era molt coneguda en aquesta petita localitat de la Noguera.

Amb l’accident mortal d’ahir, ja són dos les persones que han mort aquest any a les carreteres de Ponent. La primera víctima es va registrar la matinada del dia 1 quan Yerai Darias, un jove de Balaguer de 24 anys i jugador de Club de Futbol Balaguer, va tenir un accident a la C-13 a Vallfogona (més informació a les pàgines 2 i 3 d’Esports).

Dimecres passat també es va registrar un sinistre mortal a la Franja. Un veí de Fraga de 36 anys va morir després que el camió que conduïa registrés una sortida de via i acabés bolcant a la carretera N-211 a Mequinensa.

L’any 2016 va ser el menys tràgic, quant a víctimes mortals en accidents, des que se’n tenen registres. Concretament van morir 29 persones, un descens del 37% respecte a l’any anterior, quan hi va haver 46 morts. Una major conscienciació dels conductors per reduir la velocitat és un dels motius que expliquen aquest descens.

La ciutat de Lleida va registrar el 2016 el major descens de la sinistralitat La ciutat de Lleida va registrar l’any 2016 el major descens d’accidents des que n’existeixen registres municipals. D’aquesta forma, i segons els registres de la Paeria, la lesivitat s’ha reduït un 27 per cent respecte a l’any anterior. També va baixar el nombre d’accidents amb ferits i els atropellaments, en un 20%. La principal causa del descens és la reducció de la velocitat, segons explica l’alcalde, Àngel Ros, que va afegir que la Paeria es marca com a objectius per a aquest any “pacificar el trànsit en punts concrets de la ciutat amb noves zones on la velocitat màxima és de 30 km/h i de passos elevats”. No preveuen instal·lar més radars. D’altra banda, els accidents mortals en el terme municipal (carrers i carreteres) es van reduir pràcticament a la meitat, al passar de les nou víctimes del 2015 a les cinc de l’any passat. A l’interior de la ciutat hi va haver dos morts, dos ancians que van morir al ser atropellats.

L’accident va obligar a tallar la carretera L-5012 durant dos hores, la qual cosa va provocar retencions.

L’accident va obligar a tallar la carretera L-5012 durant dos hores, la qual cosa va provocar retencions.

tracking