SEGRE

TRIBUNALS

Demanen 20 anys per al caçador que va matar un agricultor a Tàrrega

Els familiars de la víctima l’acusen d’assassinat i no d’homicidi dolós com diu el jutge || Assenyalen que no va poder defensar-se i que va trigar a avisar Emergències

Francisco Martín Pérez amb la seua escopeta el dia de la reconstrucció del crim.

Francisco Martín Pérez amb la seua escopeta el dia de la reconstrucció del crim.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els familiars de Ramon Rivera Freixes, veí de Santa Maria de Montmagastrell (nucli de Tàrrega), que va morir en mans d’un caçador el desembre del 2014, sol·liciten que l’acusat sigui condemnat a 20 anys de presó per un delicte d’assassinat. En els seus escrits, les acusacions particulars, que exerceixen la filla i els germans del mort, representats pels advocats Dani Ibars i Enric Rubio, assenyalen que la víctima va rebre un tret al coll després de recriminar al caçador que no podia exercir la seua activitat en una zona propera a una finca de la seua propietat.

Els fets van ocórrer el 18 de desembre del 2014 a Santa Maria de Montmagastrell quan l’acusat, Francisco Martín Pérez, de 75 anys i veí de Sant Just Desvern, va acudir a la zona per caçar al costat d’un amic. Les acusacions particulars constaten que entre víctima i caçador no hi havia bones relacions ja que la víctima no permetia a l’acusat exercir la caça a prop de la seua propietat. Malgrat saber-ho, segons els escrits, el caçador es va atansar al lloc i es va trobar amb la víctima, que li va recriminar la seua acció.

Les acusacions particulars assenyalen que l’acusat va disparar contra Rivera a molt curta distància i sense que pogués defensar-se. Així mateix, assenyalen que l’acusat va trigar més de 40 minuts a avisar Emergències. A més, els familiars sol·liciten un total de 400.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Per la seua part, el jutjat de primera instància i Instrucció número 2 de Cervera va imputar el caçador, que es troba en llibertat i serà jutjat per un jurat popular, per homicidi dolós.

El síndic obre un expedient pel crim d’Aspa El síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha obert d’ofici una investigació sobre la mort dels dos agents rurals tirotejats per part d’un caçador dissabte passat a Aspa, per analitzar les condicions laborals i de seguretat dels integrants del cos d’Agents Rurals. El síndic va anunciar ahir que, en el marc de la seua investigació, demanarà informació sobre els procediments de concessió de llicència d’armes, competència de la Guàrdia Civil, així com els protocols d’actuació entre els Mossos d’Esquadra i el cos dels Agents Rurals, que en aquest cas es requeriran a la conselleria d’Interior.

tracking