SEGRE

INFRAESTRUCTURES LITIGI

El judici per acomiadament de l’exdirector d’Alguaire destapa conflictes de l’aeroport

Desacords per pagaments amb l’empresa de handling, Seguretat Aèria aprecia risc d’operativitat i baixes per estrès i depressió || López i Aeroports intercanvien mútues acusacions d’assetjament laboral

L’exdirector de l’aeroport, Alberto López, ahir a l’entrada dels jutjats de Lleida.

L’exdirector de l’aeroport, Alberto López, ahir a l’entrada dels jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Conflictes i carències de l’aeroport de Lleida van sortir ahir a la llum en el judici per l’acomiadament de l’exdirector Alberto López. La vista al jutjat social número u només havia d’abordar un litigi laboral, però va posar sobre la taula desacords en pagaments per serveis de handling i una auditoria de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) que va apreciar “risc d’operativitat” a Alguaire. També van sortir a col·lació baixes per estrès i depressió entre la plantilla.

La causa, vista per a sentència, enfronta l’exdirector, que reclama declarar nul el seu acomiadament disciplinari, contra Aeroports i cinc codemandats. Són el president d’Aeroports i secretari de Mobilitat, Ricard Font; el director d’aquesta empresa pública, Jordi Candela; la responsable de recursos humans; la directora d’operacions d’Alguaire i un advocat que va elaborar informes sobre el “clima laboral” a la plantilla de l’aeroport. Els lletrats de tots dos bàndols van intercanviar acusacions d’assetjament laboral.

L’advocada de López, Dorinda Aventín, va qüestionar pagaments per serveis de handling a la firma Lesma i va valorar que podrien considerar-se una “subvenció encoberta” a Air Nostrum, que no ho paga. Va revelar una conversa gravada entre l’exdirector i Candela, en la qual el primer rebutja liquidar-les i defensa que és l’empresa la que “ha d’abonar-nos pasta”, uns 40.000 euros, en concepte d’ingressos per assistir aerolínies. Aeroports va pagar per “garantir el servei” a Alguaire contra el criteri de l’exdirector i va atribuir a aquest haver exigit més personal i hores del que es preveia a l’adjudicatària. Per la seua part, un directiu de Lesma va apuntar que aquesta discrepància “no està tancada”. Quant a Aesa, va constatar a l’abril que la directora d’operacions no era a Alguaire i va instar a reassignar funcions i responsabilitats en matèria de seguretat (vegeu el desglossament).

L’exdirector de l’aeroport, Alberto López, ahir a l’entrada dels jutjats de Lleida.

L’exdirector de l’aeroport, Alberto López, ahir a l’entrada dels jutjats de Lleida.

tracking