SEGRE

MUNICIPIS

Arxivada la causa contra Mir per la venda de gasoil a l'ajuntament de les Borges

Fiscalia no veu delicte en el fet que una firma de la família proveís instal·lacions municipals || Aquest arxivament se suma al de la querella de General d’Olis a l’ordenar la demolició de construccions il·legals

Enric Mir, ahir, amb les interlocutòries d’arxivament i els edils Maria Fusté, Ester Vallès i Francesc Mir.

Enric Mir, ahir, amb les interlocutòries d’arxivament i els edils Maria Fusté, Ester Vallès i Francesc Mir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha arxivat les diligències que va obrir el 2016 per determinar si el proveïment de combustible a l’ajuntament de les Borges Blanques per part de l’empresa familiar de l’alcalde, Enric Mir (PDeCAT), constituïa prevaricació i malversació de fons públics. La investigació, iniciada arran d’una denúncia anònima, conclou que no existeixen indicis de delicte ni mentre Mir va ser regidor en el govern, entre el 2003 i el 2007, ni tampoc després d’assumir l’alcaldia el 2011.

La resolució destaca que aquesta pràctica ni tan sols es va interrompre durant el mandat d’ERC entre el 2007 i el 2011. La decisió que insta a l’arxivament de les diligències, ratificat el passat 13 de gener, argumenta que l’empresa de la família de Mir és l’única que presta aquest servei a la comarca. Apunta que el preu de venda del combustible “era l’establert a cada moment”, per la qual cosa no va suposar “un enriquiment superior al de la mateixa activitat de la firma”.

“Els diners pagats pel carburant van ser efectivament destinats a ell, i aquest, a l’ús públic en instal·lacions municipals”, conclou. Aquesta resolució de la Fiscalia se suma a l’arxivament provisional de la querella que l’empresa General d’Olis i Derivats va interposar contra Mir després d’instar la demolició de 10.000 metres quadrats de construccions il·legals (com va avançar SEGRE divendres passat). L’alcalde considera molt probable que la firma recorri aquesta resolució i va atribuir aquestes accions legals a una “estratègia per alentir” l’expedient de disciplina urbanística.

Acusacions de “joc brut” als edils d’ERC i CUP a l’oposició

Mir va insistir ahir a atribuir la denúncia anònima a la Fiscalia als grups d’ERC i la CUP a l’ajuntament de les Borges Blanques, un fet que les dos formacions van negar en el ple de dijous passat. L’alcalde va atribuir la denúncia a “joc brut” de l’oposició per “donar la volta als resultats electorals”, després de la majoria absoluta de CiU el 2015. Va assenyalar que van aportar factures pel proveïment de combustible a la CUP “sense pensar que s’utilitzarien en una denúncia” i va criticar que càrrecs electes “estiguin exposats” a denúncies anònimes.

tracking