SEGRE

Instal·len el doble radar per tram a l'A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa

Col·loquen les estructures, tot i que Trànsit encara no ha decidit quan entraran en
funcionament

L'estructura, a l'esquerra, col·locada aquesta setmana al quilòmetre 501 de l'A-2 cap a Lleida.

Instal·len el doble radar per tram a l'A-2 entre Tàrrega i VilagrassaSegre Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La posada en marxa del doble radar per tram a l’autovia A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa està més a prop. Els operaris han instal·lat aquesta setmana les estructures metàl·liques on està previst que es col·loquin els cinemòmetres (en els dos sentits de la marxa). Serà el segon radar per tram a les carreteres lleidatanes després del del túnel de Vielha, pioner a Catalunya i que es va instal·lar el 2009.

El control de la velocitat s’efectuarà entre els quilòmetres 501,4 i 506,6, però encara es desconeix quan es posarà en marxa i si hi haurà algun període de prova, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit (SCT). Evitar reduccions sobtades Aquest tipus de radars disposa d’un lector de matrícules i un mecanisme que calcula quant tarda un cotxe a recórrer el tram que controla. L’aparell calcula la velocitat mitjana amb la qual ha circulat el vehicle i, si supera el límit fixat, imposa la multa.

Trànsit explica que l’objectiu dels radars per trams “és aconseguir que els conductors no redueixin sobtadament la velocitat al seu pas per un cinemòmetre fix ja conegut o que l’esquivin, sinó que realment mantinguin la velocitat per sota dels límits establerts”. Inicialment, estava previst que entressin en funcionament a finals de l’any passat, però la posada en marxa s’ha demorat. El pressupost és d’uns 300.000 euros. També s’instal·laran uns altres dos radars per trams a l’autovia A-2, però ja a les comarques de Barcelona, concretament d’Argençola fins a Jorba i de Sant Vicenç dels Horts fins a Pallejà.

tracking