SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT LABORAL

Greu un treballador al caure a una fossa des de tres metres a Soses

Un paleta de 42 anys que treballava a les obres municipals de condicionament d’una nova plaça || Retirava la xapa que tapava un forat quan aquesta va cedir

Moment en què els sanitaris introdueixen a l’ambulància el paleta ferit.

Moment en què els sanitaris introdueixen a l’ambulància el paleta ferit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un paleta de Lleida de 42 anys va resultar ahir ferit de gravetat al precipitar-se des d’uns tres metres d’altura a una fossa en una obra municipal a Soses de condicionament d’una plaça. Segons van informar fonts dels bombers de la Generalitat, els fets van tenir lloc cap a la una del migdia a la plaça Montull d’aquesta localitat del Segrià, on fins ara hi havia un solar. El treballador estava retirant les planxes metàl·liques que s’havien instal·lat per tapar unes fosses que antigament s’havien utilitzat per deixar fermentar el vi i que s’havien de cobrir definitivament amb terra i ciment. Va ser llavors quan, per causes que es desconeixen, un d’aquests metalls va cedir i l’operari es va precipitar a una espècie de soterrani d’entre dos i tres metres de profunditat, ple de pedres i de terra, just al costat d’una casa que havien enderrocat.

Després de donar-se l’avís del que havia succeït, fins al lloc dels fets es van desplaçar dos dotacions dels bombers, que van treballar per rescatar la víctima, ja que aquesta va quedar semienterrada entre la runa però conscient. La tasca més difícil va ser la de portar-lo de nou a la superfície, ja que no hi havia cap escala des de l’interior de la fossa.

Dos dotacions dels bombers i tres ambulàncies del SEM van atendre el ferit

A més, també van anar a la zona tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van atendre el ferit, que es queixava d’un fort dolor al pit, i posteriorment el van evacuar a l’Arnau.

L’alcalde de Soses, Isidre Mesalles, va explicar a aquest diari que comptaven amb tots els permisos per a les obres, que es van iniciar aquesta setmana passada.

tracking