SEGRE

MEDI AMBIENT PROTECCIÓ

Bellcaire protegeix els arbres de la banqueta per evitar que siguin talats

Agricultors demanen al Canal d’Urgell mesures per danys a cultius de finques annexes

Vista dels arbres de la zona del canal d’Urgell a Bellcaire.

Vista dels arbres de la zona del canal d’Urgell a Bellcaire.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bellcaire d’Urgell ha protegit els arbres de la banqueta del canal d’Urgell al seu pas per la localitat amb la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per evitar que siguin talats, arrancats o que pateixin algun dany. L’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort, va explicar que responsables del canal d’Urgell van comunicar al consistori la possibilitat de talar alguns d’aquests arbres perquè afectaven el creixement i rendiment dels cultius de finques annexes i perquè eren un problema per a futures obres de la infraestructura hidràulica pel seu volum i mida.

Montfort va destacar que la declaració de l’ajuntament “precisament té l’objectiu de protegir aquests arbres”, que són ja un símbol del municipi, va dir. De fet, el consistori preveu aprovar una declaració similar per a un centenar d’arbres del terme municipal, entre els quals s’inclouen els de la banqueta del canal d’Urgell. El consistori també ha proposat que en lloc de talar es dugui a terme una poda “intensiva” que sí que està permesa. Per la seua banda, el president del canal, Ramon Carné, va assenyalar que la comunitat de regants ha rebut la petició d’uns agricultors perquè els arbres siguin talats perquè provoquen danys als seus cultius.

“Hem d’atendre la petició dels pagesos i alhora respectar la protecció de l’ajuntament”, va dir Carné, que va apuntar que talar aquests arbres tan grans que causen danys no és dolent i es poden reposar, encara que s’haurà d’arribar a un acord entre totes les parts (entitats ecologistes, ajuntament i afectats) per prendre una decisió.

Pel que fa a la proposta del consistori de podar els arbres, Carné va apuntar que és molt costosa tenint en compte la mida d’aquests, i que en tot cas hauria d’anar a càrrec de l’ajuntament de Bellcaire.

tracking