SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENTS

Rull, disposat a impulsar la portada de Rialb al marge de la Segarra

El conseller presenta a Almacelles el primer vehicle policial elèctric a Catalunya || Diu que encara no hi ha consens a Lleida per defensar una solució a l’N-240

Alumnes del col·legi d’Almacelles, a la jornada de sostenibilitat celebrada al Parc Europa.

Alumnes del col·legi d’Almacelles, a la jornada de sostenibilitat celebrada al Parc Europa.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es va mostrar ahir disposat a impulsar el projecte de la portada d’aigua de Rialb al marge del consell de la Segarra, que encara no avala la proposta de la Generalitat. El titular de Territori va destacar que un 80% dels beneficiaris de la portada d’aigua de boca i un 85% del consum total avalen el projecte (vegeu SEGRE de dimarts), cosa que és “un gran consens” que fa possible tirar endavant la proposta, que “té una base molt sòlida, garanteix el proveïment futur i un preu molt millor del que es paga”.

Val a recordar que dels 21 municipis de la Segarra, 14 del PDeCAT sí que avalen la proposta, mentre que els set ajuntaments d’ERC (que tenen el govern), mantindrien la seua negativa (Estaràs, Guissona, Montoliu, les Oluges, Sant Guim de la Plana, Torrefeta i Florejacs i Ivorra). No obstant, Rull es va mostrar optimista per “tancar” un acord i impulsar el projecte. De fet, el conseller ha convocat una nova reunió amb els ajuntaments per a la setmana que ve per provar d’arribar a un nou acord.

La Segarra, que gestiona l’aigua de la comarca, reclama un preu únic per a tots els usuaris i un pes més gran de la comarca en el consorci que gestionarà els servei.

Rull es va referir a les negociacions del Govern amb Foment per buscar solucions per reduir la sinistralitat del tram lleidatà de l’N-240, que passen per aconseguir el consens del territori, ampliar el tram de la via entre Lleida i les Borges, aprofitar l’autopista AP-2 de la capital de les Garrigues a Montblanc i gestionar el pas de camions plantejant una possible desviació per l’autopista.

Aquesta última reivindicació també l’estaria reclamant per a l’N-340, segons Rull, que va dir “que s’ha de confeccionar encara el consens”.

El conseller va assistir ahir també a l’estrena a Almacelles del primer vehicle policial elèctric de Catalunya. Va apuntar que la sostenibilitat és l’aposta econòmica més eficient “perquè ja és rendible”. Alumnes del col·legi Antònia Simó van participar en una jornada sobre reciclatge i sostenibilitat al Parc Europa.

tracking