SEGRE

certamen

La Fira de Sant Josep presentarà un sistema que alerta de pedregades amb 30 minuts d'antelació

El programa tècnic de la 145a edició del certamen compta amb 14 jornades

Una vista de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

La Fira de Sant Josep presentarà un sistema que alerta de pedregades amb 30 minuts d'antelacióJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XVI Jornada Intercomarcal del panís, organitzada per l’IRTA i Fira de Mollerussa, juntament amb el Departament d’Agricultura i l’empresa Esporc, obrirà aquest dijous dia 23 de febrer el programa tècnic de la 145 Fira de Sant Josep de Mollerussa, un programa que inclourà fins a 14 jornades tècniques i que ha presentat aquest dimarts en roda de premsa, el director de l’ens firal, Poldo Segarra, acompanyat del Cap de l’Oficina Comarcal del Pla d’Urgell i l’Urgell del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Andreu Bosch.

La trobada de dijous, que porta per títol 'Reducció del contingut de micotoxines en panís gra i farratge', tindrà enguany un format diferent, gairebé monogràfic, al voltant d’una de les problemàtiques de més actualitat en el sector productor i transformador del panís, com és el del contingut de micotoxines en el gra, una problemàtica, ha afegit Bosch, que també “influeix indirectament sobre la producció ramadera”.

En total es portaran a terme 14 jornades en el marc de la Fira de Sant Josep. Una de les propostes serà el dia 15 de març, amb la jornada sobre ‘Eines actuals per a l’observació i la predicció de la pedra a Catalunya’, organitzada pel Servei Meteorològic de Catalunya i l’ADV Terres de Ponent. Serà llavors quan es presentarà la innovadora eina Lightning Jump, que permet avançar-se en aproximadament 30 minuts a les pedregades.

En la seua intervenció, el director de Fira de Mollerussa i del Departament d’Agricultura, ha volgut agrair, de forma especial, a la Cooperativa d’Ivars la seva col·laboració en l’organització d’algunes d’aquestes sessions, així com a l’IRTA, per la seva implicació.

Per la seua part, Bosch ha dit que la inclusió de les jornades del Departament dins el marc de la Fira de Mollerussa respon a la voluntat de donar un “segell de qualitat” a aquestes sessions i posat en valor la “suma d’esforços”.

L’any passat, el certamen de la capital del Pla d’Urgell va tancar amb rècord de professionals participants en aquestes programa tècnic, amb un total de 1.500 assistents, sent les convocatòries amb una major afluència: la Borsa Interpirinenca de Cereals, amb uns 400 inscrits procedents de diferents punts de l’Estat espanyol i Europa, especialment del sud de França i Suïssa, a més d’altres llocs com Rússia, Ucraïna i fins i tot, l’any passat, dels Estats Units; el I Aplec de Joves del Camp, el qual va comptar amb 250 inscrits, i la Jornada de Demostració de Maquinària, amb prop de 200 participants.

tracking