SEGRE

LOCAL ORDENANCES

La Seu expedienta un supermercat a l'haver rebut queixes per sorolls

Els veïns de l’edifici afectat ja van denunciar un episodi similar el 2012

L’edifici afectat pels sorolls d’un supermercat de la Seu.

L’edifici afectat pels sorolls d’un supermercat de la Seu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha obert un expedient sancionador a un establiment de Caprabo de la ciutat a l’haver rebut queixes per sorolls dels veïns que viuen al mateix edifici. L’oficina tècnica municipal va dur a terme una sonometria a l’interior dels habitatges i després de comprovar que els nivells de soroll superen els índexs permesos per la normativa municipal han requerit l’empresa perquè prengui les solucions necessàries, a més d’imposar-li dos multes de 300 euros cadascuna.

Una de les veïnes de l’edifici –al número 12 del carrer Joaquim Viola–, Fina Pernal, ha denunciat la situació tant al consistori com al síndic de Greuges de Catalunya i al síndic municipal. Afirma que els sorolls procedeixen de les cambres frigorífiques i diu que els veïns estan “cansats de viure amb el soroll continu de motor al cap”.

Segons la veïna, dins del seu habitatge, situat al tercer pis, el nivell va marcar 29,9 decibels, i al primer pis s’assoleixen els 39 decibels, uns nivells que sobrepassen els 28 permesos per les ordenances. Pernal va assegurar que no descarten recórrer a la justícia si l’ajuntament no aconsegueix solucionar el problema.

Els veïns de l’edifici van denunciar fa quatre anys un episodi similar. El primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va explicar ahir que en aquella ocasió també van expedientar l’empresa i la van sancionar amb dos multes més. Fonts de Caprabo van afirmar que el 2012 “van acreditar que el nivell del soroll emès no superava els índexs” permesos i que han recorregut l’expedient. Van assegurar a més que “la voluntat de l’empresa és que cap veí pateixi problemes ocasionats pel nostre supermercat”.

tracking