SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un mestre lleidatà per abusar d'una nena de nou anys a qui feia classes

Els tocaments es van produir en una acadèmia de Barcelona i va aprofitar que es va quedar sol amb la víctima || El tribunal li imposa una pena de quatre anys de presó i cinc més de llibertat vigilada

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció Tercera de l’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó i a cinc de llibertat vigilada un mestre lleidatà per abusos sexuals a una nena de nou anys a qui impartia reforç escolar en una acadèmia de Barcelona. El tribunal considera provat que l’acusat “aprofitant el temps que va estar sol amb la menor a l’aula, amb ànim de satisfer els seus desitjos sexuals i prevalent-se de la seua condició d’educador, li va demanar que s’assegués a les seues cames, moment en el qual li va fer tocaments”. Aquest episodi va tenir lloc el 17 de desembre de l’any 2012. Hi va haver un suposat segon abús però no s’ha pogut acreditar.

El processat va negar les acusacions durant el judici i va assegurar que mai o va estar sol amb la menor perquè hi havia altres nens a l’acadèmia. En canvi, el responsable del centre va declarar que era factible que el professor es pogués quedar sol amb la nena. Per la seua part, la menor, segons consta en la sentència, va explicar que el professor li va tocar les parts íntimes. La petita va relatar els fets als seus pares, que ho van denunciar davant dels Mossos d’Esquadra. El tribunal assegura que “la veracitat que ens mereix la versió de la nena” es veu corroborada pels psicòlegs que la van atendre, que van assegurar que “és un relat espontani” i que “aporta prou detalls per donar-li credibilitat”. La Fiscalia va sol·licitar una condemna d’11 anys de presó per al mestre lleidatà per un delicte continuat d’abusos sexuals a una menor de 13 anys. L’acusació particular va elevar la petició a 11 anys i sis mesos. La defensa, en canvi, va demanar l’absolució. L’Audiència de Barcelona el condemna com a autor d’un delicte d’abusos sexuals i li imposa quatre anys i un dia de presó, cinc anys de llibertat vigilada, una ordre d’allunyament de la menor i el pagament d’una indemnització de 3.000 euros. La sentència no és ferma.

El ‘cas Maristes’, darrere de l’augment del 43% de les denúncies  El nombre de denúncies per abusos sexuals es va disparar l’any passat un 43% a Catalunya, quan se’n van registrar 1.099, per les 766 del 2015, segons el balanç que va fer la setmana passada el departament d’Interior. El conseller, Jordi Jané, va apuntar que l’increment seria conseqüència de la repercussió mediàtica del cas Maristes, ocorregut fa ara just un any, que va fer aflorar part de la xifra negra d’aquest tipus de delictes. Les agressions sexuals van augmentar un 9,43%; un increment que trenca la tendència a la baixa que s’havia registrat des de l’any 2009. La majoria de víctimes d’agressions són dones espanyoles d’entre 18 i 23 anys i l’autor del delicte és un home, també de nacionalitat espanyola, d’entre 24 i 34 anys. En molts casos, agressor i víctima es coneixen.

tracking