SEGRE

SUCCESSOS CRIM

L'acusat de matar l'executiu de l'Albi ho nega i inculpa la seua exparella

Vist per a sentència el judici pel crim de David Bernat a Bangkok fa un any || Artur Segarra, imputat per tretze delictes, podria ser condemnat a mort

L’acusat, Artur Segarra, a l’arribar a la cort criminal que l’ha jutjat a Bangkok.

L’acusat, Artur Segarra, a l’arribar a la cort criminal que l’ha jutjat a Bangkok.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici a Artur Segarra, únic acusat d’assassinar a Bangkok l’executiu de l’Albi David Bernat el 2016, va quedar ahir vist per a sentència després de la declaració de l’inculpat, que va reiterar la seua innocència i va inculpar l’exparella. Segarra, imputat per tretze delictes i que podria ser condemnat a mort, va assegurar que ell no havia matat ningú, una versió que manté des que va ser detingut fa més d’un any. Tanmateix, la Fiscalia considera que totes les proves demostren que va matar Bernat per diners. Està previst que els jutges dictin sentència el pròxim 21 d’abril.

Durant més d’una hora, Segarra, nascut a Terrassa, va contestar les preguntes de la defensa per provar de contradir la versió policial, que l’acusa de ser l’únic planificador i executor del segrest, robatori, tortura i assassinat de l’executiu de les Garrigues, de 40 anys. L’acusat va reconèixer que la nit de la desaparició de Bernat va sortir a prendre unes copes amb la víctima, però va dir que havia tornat sol a casa. En la seua defensa, va adduir que va ser enganyat i va implicar en el cas la tailandesa Pritsana Saen-ubon, aleshores la seua parella.

La Policia afirma que Segarra va raptar i va assassinar l’executiu de l’Albi per accedir als seus comptes

Segons Segarra, l’exparella li va demanar el seu número de compte bancari a Tailàndia abans del crim i, dies més tard, va avisar-lo de l’arribada d’almenys cinc transferències de diners, procedents, segons la investigació, de Bernat. L’acusat va assenyalar que desconeixia la procedència dels fons i que va fugir després que l’exparella l’alertés que la Policia el buscava per assassinat.

Al llarg de vint vistes, els jutges han escoltat el testimoni de més de quaranta persones cridades per la Fiscalia, mentre que experts de la Policia científica van corroborar que van trobar empremtes dactilars i rastres de sang de la víctima al pis de l’acusat a Bangkok. Les autoritats també tenen nombrosos vídeos de seguretat que apunten que Segarra va actuar sol en la planificació i l’execució del crim. La Policia creu que va segrestar el lleidatà amb el mòbil de l’extorsió i robatori, i va acabar assassinant-lo després que l’entitat bancària de Bernat anul·lés la majoria de les transferències fetes per internet al detectar anomalies.

En cas de ser trobat culpable, Segarra, de 37 anys, podria ser condemnat a mort.

tracking