SEGRE

successos

La fiscalia demana 13 anys de presó per al caçador acusat de matar un agricultor a Tàrrega

Sol·licita una responsabilitat civil de 400.000 euros per indemnitzar la filla i els tres germans de la víctima

Francisco Martín Pérez amb la seua escopeta el dia de la reconstrucció del crim.

La fiscalia demana 13 anys de presó per al caçador acusat de matar un agricultor a TàrregaA. Guerrero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha demanat tretze anys de presó pel caçador de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) acusat de matar d'un tret d'escopeta un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell, nucli agregat a Tàrrega (Urgell), el 18 de desembre de 2014.

L'acusa d'un delicte d'homicidi amb agreujant d'abús de superioritat (en portar ell una escopeta i anar la víctima desarmada) i sol·licita també una responsabilitat civil de 400.000 euros per indemnitzar la filla de 19 anys de la víctima amb 250.000 euros i a cadascun dels tres germans de la víctima amb 50.000 euros.

El ministeri públic considera que l'acusat era conscient dels seus actes i que el tret acabaria amb la vida d'aquest veí ja que el va disparar al coll a una distància d'entre un i dos metres.

La fiscalia també recull en el seu escrit que l'acusat no va trucar als serveis d'emergència immediatament.

Els fets van ocórrer el 18 de desembre del 2014 a Santa Maria de Montmagastrell quan l’acusat, Francisco Martín Pérez, de 75 anys i veí de Sant Just Desvern, va acudir a la zona per caçar al costat d’un amic. Les acusacions particulars constaten que entre víctima i caçador no hi havia bones relacions ja que la víctima no permetia a l’acusat exercir la caça a prop de la seua propietat. Malgrat saber-ho, segons els escrits, el caçador es va atansar al lloc i es va trobar amb la víctima, que li va recriminar la seua acció.

Les acusacions particulars assenyalen que l’acusat va disparar contra Rivera a molt curta distància i sense que pogués defensar-se. Així mateix, assenyalen que l’acusat va trigar més de 40 minuts a avisar Emergències.

El jutjat de primera instància i Instrucció número 2 de Cervera va imputar el caçador, que es troba en llibertat i serà jutjat per un jurat popular per homicidi dolós.

tracking