SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

Les pistes de Lleida voregen el complet per Sant Josep

A causa que moltes comunitats han traslladat el festiu al dilluns || Mantenen bons gruixos i qualitat

Les instal·lacions de Port Ainé durant la jornada d’ahir.

Les instal·lacions de Port Ainé durant la jornada d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’esquí de Lleida mantenen unes condicions idònies per a la pràctica de l’esport, de manera que esperen una molt bona afluència de cara a aquest cap de setmana i millor per al de Sant Josep. El fet que moltes comunitats autònomes (entre les quals Madrid i València) hagin traslladat el dia 19 com a festiu de diumenge a dilluns l’ha convertit en pont, per la qual cosa l’ocupació turística voreja el ple en algunes zones.

Segons van assenyalar els responsables de Baqueira, els establiments hotelers de la Val d’Aran tenen les reserves gairebé al complet. Pel que fa a Boí Taüll, l’ocupació als hotels per aquest cap de setmana és d’un 85 per cent, mentre que per al que ve ja gairebé no queden places. Aquesta és la tònica general també al Pallars Sobirà, on es troben les pistes d’Espot, Port Ainé i Tavascan. El mateix passa al Solsonès.

La majoria dels complexos preveuen tancar la campanya a finals de Setmana Santa

La calor d’aquests dies ha afectat la consistència de la neu. No obstant, el seu estat continua sent òptim per a l’esquí. A més a més, s’espera un canvi de temps de cara a dissabte i diumenge amb noves nevades i baixada de les temperatures. Malgrat tot, els complexos hivernals tant d’alpí com de nòrdic tenen gruixos acumulats que garanteixen l’esquí fins a finals de la temporada, que la majoria de les estacions han fixat per a finals de Setmana Santa, és a dir, el dia 17 d’abril. Dilluns de Pasqua serà l’últim dia de la temporada. Únicament Tavascan té pensat tancar a finals de març encara que tot dependrà de l’estat de les instal·lacions, de moment amb més de dos metres de neu en les cotes altes. La disponibilitat de gruixos i la qualitat de la neu també marcarà el final de la campanya a les pistes de Port de Comte, a la comarca del Solsonès.

tracking