SEGRE

Exculpat d'un robatori a l'acreditar que estava en un club de cites a La Seu

La jutge condemna dos persones més per assaltar una empresa a Torà

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat Penal 1 de Lleida va condemnar ahir a un any de presó dos acusats de robar en una empresa d’autocars de Torà el gener del 2014. Uns altres dos homes estaven acusats per aquests fets. Un d’ells va quedar absolt al no acreditar-se la seua participació en el robatori, ja que els condemnats el van recollir després en un club de cites de la Seu d’Urgell. Els autors materials van reconèixer durant el judici que ell no estava amb ells quan van entrar a l’empresa.

D’altra banda, hi ha un quart acusat que es troba en cerca i captura i que es jutjarà en una altra vista en el moment que se’l localitzi. Segons l’acusació de la Fiscalia, els fets van ocórrer el 12 de gener del 2014, quan els condemnats van arribar amb cotxe a la nau a Torà i mentre dos accedien al seu interior un altre es quedava fora esperant al cotxe per facilitar la fugida.

Durant la vista oral celebrada aquest dijous, dos dels acusats van reconèixer els fets i van exculpar el tercer imputat, que finalment va quedar absolt. Aquest últim va assenyalar que el van recollir amb cotxe quan estava prenent unes copes en un club de cites de la Seu d’Urgell i que al sortir del local els va parar una patrulla dels Mossos d’Esquadra en un control rutinari. L’escrit de l’acusació pública afirma que els acusats van forçar la porta d’accés a la nau i van entrar a les oficines de l’empresa, de les quals van sostreure una consola Nintendo, diversos GPS, una càmera de fotos i 1.600 euros en efectiu, entre altres objectes.

La Fiscalia i les defenses van arribar a un acord per aplicar l’atenuant de dilacions indegudes, per la qual cosa es va rebaixar a un any de presó la pena imposada a dos d’ells per un delicte de robatori amb força. El tercer acusat va quedar absolt.

tracking