SEGRE

TURISME

Les pistes mantenen el ple i el ràfting arranca amb bona afluència

Superat el 70% d’ocupació al Pirineu i els esports d’aventura, a l’alça

L’estació de Port Ainé, ahir al matí.

L’estació de Port Ainé, ahir al matí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El calendari i el bon temps han afavorit que l’ocupació turística al Pirineu de Lleida sigui superior al 70% previst, arribant fins a la plena ocupació a les zones amb estacions d’esquí, segons dades del patronat de Turisme de la Diputació. La coincidència amb el pont de Sant Josep (festiu a la Comunitat de Madrid, País Basc i divendres al País Valencià) amb l’inici de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura, i la persistència de la neu a les pistes han fet augmentar el nombre de visitants que opten pel Pirineu. Les pistes de Lleida han ofert molt bons gruixos i una qualitat de la neu òptima. Per al pròxim cap de setmana s’espera una baixada de les temperatures que, segons els responsables de les pistes, propiciarà que més esquiadors s’animin.

A Boí Taüll, l’ocupació per a aquest cap de setmana ha estat del 100% a les seues instal·lacions hoteleres. A les estacions del Pallars, Espot i Port Ainé, també s’ha fregat el ple i a falta de dades d’avui s’han superat els 5.000 esquiadors durant el cap de setmana.

Aquest cap de setmana s’ha iniciat la temporada de ràfting tot i que no ha arrancat encara el desglaç

També va ser elevat el nombre d’aficionats que van acudir a l’estació aranesa de Baqueira Beret, amb una ocupació del 90%. L’esquí continua com el principal atractiu turístic, malgrat que el bon temps permet ja altres activitats com els esports d’aventura i d’aigua, com el ràfting que al Sobirà ha rebut els primers aficionats.

Esquí o ràfting

El portaveu de les empreses d’esports d’aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va apuntar que el cap de setmana ha sigut molt bo i els turistes han pogut escollir entre esquiar o fer ràfting. “Les empreses es preparen per a Setmana Santa, encara que ja s’ha treballat bastant aquest cap de setmana”, va dir. A més, les empreses venen packs turístics d’un cap de setmana en què un dia poden esquiar i en l’altre practicar algun esport d’aventura o ràfting. El cap de setmana també ha coincidit amb la temporada de pesca de baixa muntanya, que ja va atraure desenes de pescadors a les comarques del Pirineu.

D’altra banda, ahir es van registrar cues de vehicles a la carretera C-14 a Organyà i Ponts.

L’estació de Port Ainé, ahir al matí.

L’estació de Port Ainé, ahir al matí.

tracking