SEGRE

ESNOTICIA

Despreniments tallen l’Eix Pirinenc i la C-13, i cadenes a dotze carreteres

Trens de la Pobla i de Manresa aturats i retards tot el dia en aquesta última línia

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les nevades i les pluges des d’ahir a la nit van provocar problemes de trànsit a les carreteres de Lleida. Un despreniment cap a les 15.30 hores va tallar l’Eix Pirinenc (N-260) al seu pas per Arsèguel, i un altre a les 21.30 va obligar a donar pas alternatiu a la C-13 a Talarn. Així mateix, van ser necessàries cadenes per circular per una dotzena de carreteres, entre les quals la C-13 entre Castell de Mur i la Pobla, la C-25 a Cervera i l’L-310 a Guissona, així com al port de la Bonaigua (C-28) i el port de Comiols, entre d’altres. Els accessos a nombrosos nuclis de muntanya es van despertar també bloquejats per la neu, si bé la situació es va normalitzar progressivament al llarg del matí mitjançant l’ús de màquines llevaneu.

L’ús de maquinària pesant per retirar les roques i la terra sobre la calçada de l’N-260 va permetre donar pas alternatiu poc després del despreniment. La calçada va quedar oberta a la nit, mentre que persistien les restriccions a la C-13. La resta de carreteres va recobrar la normalitat al llarg del dia tret de la C-28, on les cadenes continuaven sent necessàries.

El temporal de neu també va afectar la circulació dels trens. La caiguda d’arbres sobre les vies a Cellers va obligar a aturar el tren en aquesta parada i completar el trajecte fins a la Pobla per carretera, segons FGC. A la línia Lleida-Manresa-Barcelona (R-12), el primer tren des de Cervera cap a Lleida no va poder circular. Els viatgers van fer el trajecte amb autocar i hi va haver retards de fins a mitja hora en aquesta línia tot el dia.

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

tracking