SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Lleida reclama a l'Estat la connexió amb el Corredor Mediterrani el 2020

Reivindica que és necessària com a nexe entre aquest eix ferroviari i el de l’Atlàntic

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les institucions lleidatanes i el ‘lobby’ europeu Ferrmed van reclamar aquest dijous a l’Estat que Lleida connecti amb el Corredor Mediterrani des de Tarragona en l’horitzó del 2020. Ho van fer en un acte que va reivindicar aquesta infraestructura com a futur nexe entre aquest eix ferroviari i el de l’Atlàntic, i com una oportunitat per al desenvolupament de l’agroindústria.

Generalitat, Diputació, Paeria i Cambra de Comerç van reclamar aquest dijous de forma unànime la connexió lleidatana amb el Corredor Mediterrani com una obra prioritària que l’Estat ha d’executar en l’horitzó de l’any 2020. Ho van fer en un acte a la Llotja que va reivindicar aquesta actuació com a futur nexe entre aquest eix ferroviari europeu i el de l’Atlàntic. Durant aquesta jornada de ponències i debats, organitzada per l’ens provincial, van insistir que aquesta infraestructura pot suposar un avantatge crucial per a la indústria agroalimentària lleidatana, al reduir els costos de transport de productes destinats a l’exportació al port de Tarragona (vegeu el desglossament).

El conseller de Territori, Josep Rull, va subratllar que la connexió amb vies d’ample europeu entre Lleida i Tarragona ha de tenir la mateixa prioritat que l’eix del Corredor, paral·lel a la costa entre la frontera francesa i el País Valencià. D’altra banda, va qualificar d’“inaudit” el retard que acumulen les obres. “No existeix un calendari per executar-les, i això és una cosa necessària”, va corroborar Joan Amorós, president de Ferrmed, el lobby europeu d’empreses i ens públics dedicat a impulsar aquesta infraestructura.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va exigir que el projecte del Corredor incorpori una “definició clara i contundent” de la connexió lleidatana amb Tarragona com a línia per al transport de mercaderies, tal com ja figura la que uneix aquesta localitat amb Saragossa a través de Casp. Es tracta d’una qüestió que Ferrmed ha instat també a aclarir en un informe la UE (vegeu les claus).

Tot plegat es va plasmar en la Declaració de Lleida, que recull també propostes com ara remodelar la terminal del Pla de Vilanoveta per a trens de fins a 740 metres, dotar d’ample internacional les vies de la lína de Manresa i prolongar la línia de la Pobla tant en sentit Tortosa com cap al Pirineu.

Els representants de les institucions i de l’associació Ferrmed, ahir a la Llotja de Lleida.

Els representants de les institucions i de l’associació Ferrmed, ahir a la Llotja de Lleida.LLEONAR DELSHAMS

Els representants de les institucions i de l’associació Ferrmed, ahir a la Llotja de Lleida.

Els representants de les institucions i de l’associació Ferrmed, ahir a la Llotja de Lleida.LLEONAR DELSHAMS

tracking