SEGRE

EQUIPAMENTS TERCERA EDAT

Adjudicat el disseny de la residència d’ancians després del concurs d’idees

Convocat per la comarca per desencallar el projecte, que espera licitar a l’estiu

Firma de l’adjudicació del disseny de la nova residència.

Firma de l’adjudicació del disseny de la nova residència.COMARCA DEL BAIX CINCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Cinca ha adjudicat la redacció del projecte de la residència de persones grans, que es construirà a Fraga en uns terrenys cedits pel consistori de 5.000 metres quadrats. L’ens comarcal va convocar a començaments d’aquest any un concurs d’idees per a la construcció d’aquest equipament públic que tindrà una capacitat de vuitanta places de residència i com a mínim quinze places de centre de dia.

La redacció del projecte ha estat adjudicada a la firma Arqing, que va ser la guanyadora del concurs d’idees, a càrrec de José Casaubón Soriano. Aquest primer premi està dotat amb un import de 27.000 euros. Val a recordar que la comarca ja va establir una partida de 80.000 euros per a l’execució d’aquest concurs. La comarca, el consistori de Fraga, la Diputació d’Osca i el Govern d’Aragó van arribar a un acord per finançar la residència per a la gent gran que serà comarcal encara que s’ubicarà a la capital.

La comarca espera licitar al més aviat possible el projecte, davant de la demanda de places geriàtriques que hi ha en l’actualitat. Aquesta nova residència integrarà serveis socials especialitzats per a l’atenció de persones grans. Tindrà centre de dia; menjador; banys; servei d’infermeria; bugaderia; perruqueria i podologia, entre d’altres.

La comarca presenta un alt índex d’envelliment. La població de més de 65 anys representa el 20,5 per cent del total, 5.047 persones, i el nombre de persones dependents suposa el 23,90 per cent de la població de 65 anys o més. Ara per ara, hi ha una residència pública que està al màxim de la seua capacitat i una altra de privada, que està pendent d’entrar en servei des de fa més d’un any i mig. Aquesta situació va portar la comarca a desencallar aquest nou projecte.

tracking