SEGRE

SERVEIS SUBMINISTRAMENTS

El Govern s’alia amb edils i demana a Endesa més inversió per evitar microtalls de llum

Baiget es reuneix dimarts amb representants de la Diputació i sis consells per reclamar les partides necessàries || El conseller inaugura la fira Autotrac de Mollerussa, amb una quarantena d’expositors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat es reunirà dimarts vinent amb representants de la Diputació i de sis consells comarcals de la demarcació per fer un front comú a l’hora d’exigir a la companyia elèctrica Endesa que posi fi als microtalls que pateixen els municipis. Ho va confirmar ahir el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, que va ser l’encarregat d’inaugurar la fira Autotrac de Mollerussa, dedicada al vehicle d’ocasió.

Baiget va destacar que tant des de la Generalitat com des dels mateixos consells (les Garrigues, Segrià, Noguera, Urgell, Pla d’Urgell i Segarra) s’exigirà a Endesa que dugui a terme les inversions necessàries per posar fi a aquesta problemàtica “que està causant perjudicis en l’activitat productiva d’aquest país”, va remarcar el conseller. En aquest sentit, va assegurar que la Generalitat no vol entrar en una guerra amb l’empresa a l’hora de quantificar la xifra econòmica necessària, “simplement, el que volem és solucionar les coses”. Les comarques de Lleida són les que més temps passen sense electricitat per les apagades de Catalunya.

La Generalitat ha rebut queixes d’una trentena de municipis afectats per apagades després de les nevades del passat 25 de març. En aquest sentit, el conseller va assegurar que els microtalls no estan relacionats amb les apagades, ja que són problemes que sorgeixen “no excepcionals, sinó en el dia a dia i que no han d’existir”. D’altra banda, el conseller Baiget va assegurar durant el parlament inaugural d’Autotrac que la Generalitat està ultimant un acord sobre la pobresa energètica amb les companyies subministradores.

En aquest sentit, va remarcar que encara que “és una negociació voluntària” i depèn exclusivament de les companyies, la Generalitat treballa en un conveni “que beneficiarà les famílies més necessitades del país”. Baiget va fer aquestes declaracions en resposta a una petició de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va evidenciar davant del conseller la necessitat d’una “exigència” a les companyies elèctriques en temes de pobresa energètica, ja que, al ser voluntari, en l’actualitat són els mateixos ajuntaments amb els consells comarcals els que han d’assumir aquesta mena d’ajuts.

Finalment, el conseller d’Empresa va destacar que fires com Autotrac de Mollerussa són exemple que “l’economia s’està recuperant”.

Mollerussa tindrà un punt de càrrega de vehicles elèctricsMollerussa instal·larà un punt de càrrega de vehicles elèctrics a l’aparcament que es troba ubicat annex a les piscines municipals. En aquest sentit, va destacar que el consistori ja ha demanat una subvenció a la Generalitat que contribueixi a sufragar l’esmentada despesa que està inclosa en els pressupostos de l’any 2017. Serà un punt de càrrega semiràpida, que permetrà carregar un vehicle elèctric en aproximadament tres hores. En aquest sentit, el conseller Baiget va remarcar que Catalunya “ha de fer una aposta per la mobilitat elèctrica” i va assegurar que a Catalunya s’han d’instal·lar més d’un centenar de punts de càrrega ràpida, que permeten carregar el 80% d’un vehicle elèctric en vint minuts.

tracking