SEGRE

TRIBUNALS

El Pla va instar l'exempleada que renunciés al seu càrrec

Ara investigada per Fiscalia per presumpta desviació d’11.500 €

Imatge de la façana del consell comarcal del Pla, situat a Mollerussa.

Imatge de la façana del consell comarcal del Pla, situat a Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal del Pla d’Urgell va demanar a l’excoordinadora dels serveis socials a l’entitat que renunciés de forma permanent al seu lloc de treball quan van descobrir les presumptes irregularitats en la tramitació d’ajuts a emergències socials, segons va explicar ahir el president de l’entitat, Josep Maria Huguet. En concret, el consell va iniciar una investigació a començaments d’any en la qual es va determinar que faltaven per justificar de forma global uns 11.500 euros (vegeu SEGRE d’aquest dimarts) en concepte d’ajuts a famílies necessitades del Pla d’Urgell. L’esmentada empleada no treballava a l’entitat comarcal des de principis d’any a causa d’una excedència, una cosa que li hauria permès tornar al seu lloc de treball en el futur. Ara, en canvi, la treballadora no podrà recuperar el càrrec de coordinadora dels serveis socials.

El president del consell comarcal també va explicar que l’exempleada va atribuir la falta de documentació en alguns dels ajuts concedits al fet que no podia localitzar diverses de les persones que havien estat beneficiaris de subvencions i així va optar per entregar els 11.500 euros que no va poder justificar al consell.

Així mateix, Huguet va explicar que, després d’iniciar la investigació, el consell va decidir emetre un decret d’informació reservada que es va donar per finalitzat quan el consell va acabar l’elaboració de l’expedient final que va elevar a Fiscalia de Lleida a començaments d’abril, i aquesta va obrir diligències per procedir a la investigació. El consell va donar a conèixer dilluns a la nit les presumptes irregularitats en el ple de la corporació, arran d’una pregunta dels consellers d’ERC.

Regidora a Torregrossa La investigada per la Fiscalia de Lleida, que havia treballat durant més d’una dècada al consell, també va ser regidora pel PDeCAT a l’oposició a l’ajuntament de Torregrossa, un càrrec al qual igualment va renunciar de forma voluntària a finals de l’any passat.

tracking