SEGRE

SUCCESSOS SINISTRALITAT

Moren els dos ocupants d'una moto en una brutal col·lisió a la Vall de Boí

El vehicle de les víctimes va xocar contra un cotxe a l’altura de l’encreuament d’Erill

Estat en el qual va quedar la moto de les víctimes mortals després de la col·lisió d’ahir a la Vall de Boí.

Estat en el qual va quedar la moto de les víctimes mortals després de la col·lisió d’ahir a la Vall de Boí.MARTA LLUVICH/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou accident mortal a les carreteres lleidatanes. Els dos ocupants d’una moto, un home i una dona, van perdre la vida ahir després d’una brutal col·lisió a la Vall de Boí, a l’alçada de l’encreuament d’Erill la Vall. La motocicleta de les dos víctimes mortals, de nacionalitat francesa, va xocar frontalment contra un turisme.

Els dos ocupants d’una moto van morir ahir en una col·lisió a l’L-500 al terme municipal de la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça. L’accident, en el qual es van veure implicats dos vehicles i la moto, va tenir lloc poc després de les dos del migdia quan un dels cotxes va xocar frontalment amb la moto en el punt quilomètric 14,8 de la via. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar les causes i les circumstàncies en les quals es va produir el sinistre. Fonts pròximes al cas van explicar que la col·lisió es va produir quan un dels vehicles implicats es va aturar a l’encreuament per accedir al nucli d’Erill la Vall. En aquell moment, el turisme que tenia darrere va intentar avançar-lo i va acabar xocant frontalment amb la moto de gran cilindrada, els ocupants de la qual, de nacionalitat francesa, van perdre la vida. Els motoristes són un home de 68 anys i una dona l’edat de la qual es desconeixia ahir perquè anava indocumentada en el moment de l’accident. Tant un com l’altra podrien estar allotjats a la zona o simplement estaven de passada. Els ocupants dels dos turismes, segons fonts sanitàries, van resultar il·lesos i no van necessitar atenció mèdica. Fins al lloc del sinistre es van desplaçar tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, un helicòpter medicalitzat i dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Quant a l’afectació viària, l’accident va obligar a tallar la carretera durant una hora i mitja, fins que es va establir un pas alternatiu a les 15.30 hores, segons va informar el Servei Català de Trànsit. La circulació a la via es va restablir poc abans de les cinc de la tarda.

Aquest accident mortal es produeix un dia després de l’operació tornada de Setmana Santa i eleva a 14 les víctimes mortals a les carreteres lleidatanes en el que va d’any, prop de la meitat de totes les que es van registrar en el conjunt del 2016 (vegeu el desglossament). Es dóna la circumstància que dilluns va morir un veí de Vileha de 41 anys en la col·lisió entre dos vehicles a la polèmica N-230 a Viacamp, a la Ribagorça aragonesa.

Un home de 51 anys va resultar ahir ferit greu quan va col·lidir amb un cotxe a l’N-230 a Montanui

En el sinistre, quatre persones més van resultar ferides greus. L’accident es va produir cap a les 10.30 hores entre Viacamp i el Pont de Montanyana. Dos vehicles van col·lidir i un dels conductors, de 41 anys, veí de Vielha i natural de Sant Sebastià, va morir pràcticament a l’acte. La seua acompanyant va resultar ferida molt greu i va ser traslladada en helicòpter fins a un hospital de Saragossa.

D’altra banda, un motorista va resultar ferit de caràcter greu ahir al xocar contra un turisme a la carretera N-230 a Montanui, a prop de Vilaller. L’accident es va produir a les 14.20 hores al col·lidir la moto i un cotxe. El motorista, de 51 anys, va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat amb helicòpter a l’Arnau de Vilanova.

Catorze morts en el que va d’any, la meitat que en tot el 2016 Les víctimes d’ahir a la Vall de Boí eleven el tràgic balanç de la sinistralitat a les carreteres lleidatanes. En el que va d’any, ja són 14 les persones que han perdut la vida en un accident de trànsit a la província, gairebé la meitat que totes les registrades en el conjunt del 2016, que va tancar amb 30 morts. Fins al 18 d’abril, han mort quatre motoristes, els dos d’ahir a l’Alta Ribagorça, un a Bellmunt al gener i un altre al febrer al patir una caiguda a les Basses de Lleida. Aquesta xifra dobla les registrades en el mateix període del 2016. Sis dels accidents mortals ocorreguts aquest any s’han produït després d’una col·lisió entre vehicles.

tracking