SEGRE

SERVEIS FACTURACIÓ

El relleu de la companyia del gas obliga milers de lleidatans a pagar diversos mesos de cop

Municipis on Gas Natural substitueix Repsol reben factures de fins a 4 mensualitats || La nova distribuïdora, que ha adquirit 17.000 punts de proveïment a Lleida, ofereix fraccionar els pagaments

Una factura del gas a Agramunt amb el consum entre el novembre i l’abril de més de 800 euros.

Una factura del gas a Agramunt amb el consum entre el novembre i l’abril de més de 800 euros.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Milers de veïns, empreses i ens públics de les comarques de Lleida estan rebent des del mes de març passat factures pel gas consumit durant períodes de fins a quatre mesos, en els quals no els havia arribat cap rebut. Això passa als municipis on Repsol Butà ha deixat de prestar aquest servei, que ha passat a mans de Gas Natural Fenosa.

Aquesta última companyia ha adquirit prop de 17.000 punts de subministrament a les comarques lleidatanes, en el marc d’una operació de compra que n’inclou 250.000 en el conjunt d’Espanya, bona part dels quals a Catalunya (vegeu el desglossament). Aquesta situació ha provocat queixes de veïns als ajuntaments i ja s’ha traduït en algunes denúncies a l’agència de Consum de la Generalitat.

Consum de la Generalitat ja ha rebut algunes denúncies per aquesta raó d’usuaris del Solsonès

La transició del servei que prestava Repsol Butà al de Gas Natural Fenosa s’ha traduït en diversos mesos en els quals els abonats no han rebut factures. Els arriben posteriorment en un únic rebut, que inclou el consum acumulat de fins a quatre mesos. La nova distribuïdora, per la seua banda, va afirmar que facilitarà el pagament fraccionat als que ho sol·licitin i va subratllar que fer-ho “és habitual en el nostre servei d’atenció al client”. Al seu torn, fonts de Consum de la Generalitat van apuntar que han rebut almenys tres denúncies per aquesta raó de veïns del Solsonès.

Arran de les queixes de veïns, l’ajuntament de Sort va emetre un comunicat a finals de març en el qual va informar de la possibilitat de fraccionar els pagaments i va indicar els passos per acollir-se a aquesta opció. Aquesta setmana han arribat també a Agramunt factures amb l’import del gas consumit des de finals del mes de novembre passat, amb imports que, en alguns casos i en funció del consum, poden superar els 800 euros.

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va explicar que després de rebre queixes, l’ajuntament es va posar en contacte amb la companyia per demanar que fraccionés el pagament del rebut.

“Entenc que, al coincidir amb els mesos d’hivern, es tracta d’un rebut elevat, però hem de tenir en compte que hi ha quatre mesos acumulats”, va apuntar el primer edil, que va subratllar que els elevats imports són a causa dels retards en l’emissió dels rebuts, que vénen de l’adaptació de la nova companyia que presta el servei.

Solé va assegurar que “Gas Natural ha acceptat fraccionar els rebuts a tots aquells clients que ho sol·licitin”.

Al cap de més d’un any, el novembre passat, aquesta operació va rebre el vistiplau de la Comissió dels Mercats i la Competència (CNMC). La transició d’una distribuïdora a l’altra va començar aleshores a fer-se efectiva a les comarques de Lleida, on Gas Natural ja té prop de 17.000 punts de distribució, que van des d’habitatges fins a empreses i ens públics.

Transició a les comarques de Lleida per l’acord de compra el 2015El relleu del subministrament de gas liquat de petroli (GLP) que Repsol Butà ha prestat durant anys en nombroses localitats lleidatanes arriba per l’acord per vendre a Gas Natural Fenosa 250.000 punts de subministrament en el conjunt d’Espanya, que es va fer públic el setembre del 2015.

tracking