SEGRE

L'autòpsia confirma que el caçador d'Aspa va rematar els dos rurals

Dos dels quatre trets els va disparar a boca de canó i quan ambdós ja eren a terra

Ismael Rodríguez Clemente, al centre, durant la reconstrucció del doble crim a Aspa.

Ismael Rodríguez Clemente, al centre, durant la reconstrucció del doble crim a Aspa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ismael Rodríguez, el caçador que va disparar mortalment contra dos agents rurals a Aspa el 21 de gener, els va rematar quan tots dos ja eren a terra després de rebre un tret cada un, segons els informes definitius de l’autòpsia. Aquestes pericials ratifiquen el que en el seu dia va avançar aquest diari i desmenteixen la versió del caçador, que va dir que va disparar tres trets a una distància d’entre 15 i 30 metres. Tots els trets es van fer a una distància màxima de sis metres. La investigació revela que el primer dels trets que va rebre cada un dels agents es va fer des d’una distància d’entre tres i sis metres però el segon dels impactes que van rebre va ser a una distància d’entre 1,5 i 3 metres amb una trajectòria descendent (de dalt a baix), fet que demostraria que les víctimes ja eren a terra i les va rematar. Un d’ells va intentar protegir-se aixecant la mà a l’altura de la cara.

L’autòpsia confirma que un dels rurals va rebre un tret en el costat dret del cap i un altre a la zona toràcica i que el segon agent tenia ferides d’arma de foc a la zona cervical, a la cara i a un canell. El caçador que va disparar, que va trucar al 112 i va confessar que era l’autor, ha mantingut que havien sigut tres i no quatre els trets, argumentant que la seua escopeta no admetia més cartutxos i que havia disparat a una distància d’entre 10 i 15 metres.

El mateix jutge, en la seua interlocutòria, va afirmar que “si fos cert [que hi va haver quatre trets] no es pot sinó concloure’s que, després d’efectuar els tres trets, va recarregar l’arma i en va realitzar un més”. Amb aquestes pericials, el caçador podria ser acusat de dos delictes d’assassinat.

tracking