SEGRE

INFRAESTRUCTURES PRESSUPOSTOS

La comarca reclama a Foment dos semàfors més a l’N-230 al Pont

Entre altres millores per reduir accidents, com rotondes a Vilaller i la Vall de Boí

El túnel de Lavaix, on demanen incorporar il·luminació.

El túnel de Lavaix, on demanen incorporar il·luminació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Alta Ribagorça reclama al Govern espanyol, a través d’una esmena en els Pressupostos Generals de l’Estat, la instal·lació de dos nous semàfors a l’N-230 al seu pas pel Pont de Suert per evitar accidents i vetllar per la seguretat ciutadana. Representants polítics de l’Alta Ribagorça, entre ells el president del consell, Josep Lluís Farrero; l’alcalde del Pont, Josep Anton Troguet, i l’alcaldessa de Vilaller, María José Erta, van traslladar a la seua representant del PDeCAT del territori al Senat, Mayte Rivero, aquestes i altres reclamacions, com ara la il·luminació del túnel de Lavaix.

Troguet va explicar que “és un túnel pel qual passen vianants i ciclistes que fa la ruta que va a la font de la Mina. Encara que hi ha una petita vorera, la falta de llum fa el tram perillós”.

Pel que fa als dos nous semàfors que reclama el Pont al ministeri de Foment, l’alcalde va explicar que els dos actuals, que van pagar des de l’ajuntament, estan situats a l’estació d’autobusos i un altre al mig del poble, en un punt conflictiu on s’han produït diversos accidents. “Són necessaris dos més, l’un davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i l’altre a la part baixa del Pont, al barri Eduardo Torroja”, va dir Troguet, que, d’altra banda, va afegir que “també hem reclamat que Foment recuperi el projecte de construcció d’un vial entre el polígon i la part sud del Pont”. Altres reclamacions comarcals són la construcció d’una rotonda a l’encreuament de l’N-230 amb l’L-500 en direcció a la Vall de Boí, una altra a les Bordes, a l’altura de l’encreuament entre l’N-260 i l’N- 230, i una rotonda més a l’entrada a Vilaller entre l’N-230 i la carretera que enllaça amb Montanui.

Farrero va assegurar que aquestes actuacions “ajudarien a pal·liar l’alt índex d’accidents a l’N-230”.

tracking