SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

L’aeroport de la Seu lloga cinc nous hangars després de copar els sis que va crear el 2012

Air Nostrum ven bitllets per a vols d’Alguaire a Menorca i Eivissa del 21 de juliol al 3 de setembre

El vol d’ahir entre Palma i Lleida, l’únic que opera actualment a l’aeroport d’Alguaire.

El vol d’ahir entre Palma i Lleida, l’únic que opera actualment a l’aeroport d’Alguaire.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport de la Seu es disposa a augmentar la presència d’empreses del sector aeronàutic, mentre que el d’Alguaire prepara ja la temporada de vols d’estiu amb avions d’Air Nostrum a Menorca i Eivissa que s’afegiran als de Palma, els únics que volen ara a Lleida. Aeroports de la Generalitat obrirà aquesta mateixa setmana un concurs per llogar durant vint-i-cinc anys espais al recinte aeroportuari de l’Alt Urgell per a cinc nous hangars. Aquest procés s’inicia quan els sis primers, construïts l’any 2012, es troben ja ocupats per firmes dedicades a treballs aeris, aerotaxis i formació de pilots.

Aeroports espera adjudicar al juny els espais per construir aquests nous hangars. Empreses i particulars podran optar a arrendar-los, a un preu de partida de 0,75 euros per metre quadrat al mes. Cada una de les parcel·les tindrà una superfície de 475 metres quadrats, en les quals l’adjudicatari haurà d’edificar hangars. Tots hauran de tenir les mateixes dimensions: 19 metres d’ample, 25 de longitud i set d’altura.

Fonts de l’empresa pública van explicar que aquesta iniciativa s’emmarca en la “promoció de l’activitat a l’aeroport” de la Seu. Actualment acull empreses com la firma andorrana de serveis d’aerotaxi TSA (El Teu Soci Aeri), que imparteix també cursos de pilot privat i de drons; l’escola de vol La Plana, i Helitrans Pyrenees, empresa d’helicòpters especialitzada en tasques de manteniment i construcció de línies elèctriques. Amb una plantilla d’uns trenta treballadors, es dedica a més a trasllat aeri de materials i al manteniment integral d’helicòpters.

Per la seua part, Air Nostrum ha posat ja a la venda a través del web d’Iberia els bitllets per als vols d’estiu de la companyia des de Menorca i Eivissa a l’aeroport d’Alguaire. Fonts de la companyia van indicar que aquests vols se sumaran al de Palma a partir del dia 21 de juliol, i que, com en anys anteriors, operaran en divendres i diumenge fins al dia 3 de setembre.

D’altra banda, diputats per Lleida al Parlament i membres de la comissió de Territori de la Cambra catalana van visitar ahir l’aeroport lleidatà (vegeu el desglossament).

Indústria per a l’aeroport de Lleida i vols comercials per al de l’Alt UrgellOperar vols comercials a la Seu i atreure activitat industrial al d’Alguaire són dos dels objectius d’Aeroports per a les seues infraestructures a Lleida. En el cas de l’Alt Urgell, els únics vols de passatgers van ser els que va contractar el grup Regina l’estiu del 2015. Tanmateix, acull empreses del sector aeronàutic i va registrar l’any passat més de 3.500 operacions d’aviació civil el 2016, un 60% més que l’any anterior. Pel que fa al d’Alguaire, té vols de passatgers però tot just tres empreses s’han instal·lat al recinte: RS, Singular Aircraft i Airhoster, que encara no ha estrenat el seu estacionament per a avions. La direcció d’Alguaire va exposar les seues línies d’actuació per provar de captar noves empreses durant la visita dels diputats.

El vol d’ahir entre Palma i Lleida, l’únic que opera actualment a l’aeroport d’Alguaire.

El vol d’ahir entre Palma i Lleida, l’únic que opera actualment a l’aeroport d’Alguaire.ITMAR FABREGAT

tracking