SEGRE

RAMADERIA

Unes 100 denúncies per atacs de voltors a bestiar viu encara sense resposta

En el conjunt de Catalunya, mentre que Aran agrupa ramats per protegir-los de l’ós

Inici de l’agrupació de ramats el cap de setmana a Gausac per protegir-los de l’ós.

Inici de l’agrupació de ramats el cap de setmana a Gausac per protegir-los de l’ós.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de cent denúncies per presumptes atacs de voltors a bestiar viu al llarg de l’any passat a Catalunya esperen que la Generalitat les confirmi i indemnitzi els ramaders, o bé les rebutgi al considerar que les aus es van alimentar de cadàvers. Així consta en una resposta parlamentària del conseller de Territori, Josep Rull, que va indicar que el departament té 119 expedients oberts per aquesta raó. La conselleria no va precisar quants corresponen al Pirineu de Lleida, que allotja la major part de la població de voltors.

Rull va afegir que les resolucions que confirmen atacs han anat a menys des del 2010, i ho va atribuir a millores en els procediments per discernir quan hi ha hagut atacs a bestiar viu i quan no, i va precisar que les que s’han verificat “s’associen a dificultats en parts”.

Per la seua banda, el Conselh Generau d’Aran va iniciar el cap de setmana passat a Gausac l’agrupació de ramats sota la vigilància d’un pastor per protegir-los d’atacs de l’ós. Aquest estiu hi haurà dos agrupacions a la vall i quatre al Pallars Sobirà, aquests últims a càrrec de Forestal Catalana.

tracking