SEGRE

PLE PROVINCIAL

La Diputació garantirà almenys 65.000 euros per a inversions a cada municipi de Lleida

En els propers dos anys, mentre que les EMD rebran 10.000 euros i hi haurà mig milió per a la capital del Segrià || El ple aprova per unanimitat les bases del pla d’ajuts de vint milions d’euros

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació garanteix a cada municipi de Lleida un mínim de 65.000 euros per a noves obres durant els propers dos anys. Així ho estableixen les bases del pla extraordinari d’inversions, aprovades ahir en el ple provincial per unanimitat, inclosa ERC, que havia qüestionat mesos enrere el repartiment d’ajuts de l’ens provincial. Aquesta línia de subvencions, dotada amb vint milions d’euros, reserva a cada ajuntament una quantitat que varia en funció de la seua població, l’extensió territorial i el nombre de nuclis habitats. Les capitals de comarca rebran a més 25.000 euros addicionals, mentre que la Paeria de Lleida tindrà mig milió, que destinarà a les obres per instal·lar el Museu Morera a l’antiga Audiència (vegeu les claus).

El pla d’inversions concedeix també 10.000 euros a cada una de les 54 EMD de Lleida. El president de la Diputació, Joan Reñé, va destacar que aquests ajuts es basen en criteris objectius i equitatius i que “respecten l’autonomia local” de forma que permeten a cada municipi decidir a quines inversions les destinaran.

Així mateix, va assenyalar que la Diputació pot contractar crèdits per dotar aquesta línia de subvencions després d’anys en què ha reduït el seu endeutament al 36% dels ingressos ordinaris, mitjançant l’amortització de vuit milions de deute a l’any. Val a recordar que el govern de PDeCAT va incorporar aquest pla de subvencions a proposta del PSC, que ho va exigir com a condició perquè els pressupostos del 2017 s’aprovessin amb el seu suport. Els socialistes van expressar la seua satisfacció per aquests ajuts “reals i reglats” als ens locals.

A banda del pla d’inversions, el ple va aprovar també per unanimitat les bases del pla d’ajuts per a arrendaments i subministraments per a ens locals, amb 1,8 milions anuals fins al 2019. Aquest programa atorga uns 150.000 euros a la Paeria, i 6.000 euros per a cada EMD. La diputada provincial de Cs no va assistir al ple.

Joan Reñé, al centre, al costat dels portaveus de PDeCAT, PSC i PP a l’entrada del ple provincial.

Joan Reñé, al centre, al costat dels portaveus de PDeCAT, PSC i PP a l’entrada del ple provincial.ÒSCAR MIRÓN

tracking