SEGRE

SEGURETAT ROBATORIS

Més de tres denúncies al dia per cotxes rebentats a la província

Entre el gener i l’abril se’n van interposar 401 en comarques de Lleida || Només una quarantena d’aquests casos s’han resolt i s’ha detingut 23 persones

Imatge d’arxiu d’un cotxe rebentat en un aparcament a la zona dels Camps Elisis.

Imatge d’arxiu d’un cotxe rebentat en un aparcament a la zona dels Camps Elisis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han registrat en quatre mesos, des del mes de gener passat i fins a l’abril, 401 denúncies per robatoris comesos a l’interior de vehicles estacionats en carrers i aparcaments de les comarques lleidatanes, una xifra que suposa més de tres casos diaris. No obstant, la xifra d’aquests actes vandàlics podria ser encara més elevada, ja que no tots els perjudicats interposen una denúncia.

Tanmateix, la dificultat per poder trobar l’autor d’aquests fets fa que la majoria de delictes denunciats quedin sense resoldre.

Els lladres busquen objectes de valor com mòbils, navegadors, ràdios o ulleres de sol

De fet, només una quarantena d’aquests robatoris a la província s’ha pogut resoldre, la qual cosa representa un 10 per cent del total, segons dades de la policia autonòmica. A més, s’ha detingut a Ponent en aquests quatre mesos 23 persones per haver rebentat cotxes, als quals en molts casos se’ls ha imputat més d’un delicte.

Aquests successos solen tenir lloc de nit (encara que en algunes ocasions els robatoris també es cometen a plena llum del dia), en llocs poc il·luminats i amb escassos transeünts. Generalment els lladres trenquen alguna de les finestres del vehicle per poder accedir a l’interior i aconseguir objectes de valor com telèfons mòbils, ràdios, ulleres de sol o navegadors. De vegades, encara que no és tan habitual, també es forcen les portes dels vehicles, fet que eleva el cost de la reparació.

Una de les zones més polèmiques de la ciutat de Lleida i en la qual es registren molts d’aquests incidents és als Camps Elisis i els seus voltants. I és que és habitual que apareguin cotxes rebentats a l’aparcament situat a l’avinguda Tarradellas, just al costat de la passarel·la. Aquest pàrquing, amb capacitat per a mig centenar de vehicles, és blanc habitual de lladres que aprofiten la falta de vigilància i escassa presència de gent per trencar els vidres dels cotxes amb pedres i emportar-se algun objecte de valor de l’interior. La zona també pateix falta d’il·luminació a la nit, cosa que facilita que es cometin aquests robatoris. Una de les principals recomanacions per evitar patir aquest tipus de successos és no deixar cap tipus d’objecte de valor a la vista.

tracking