SEGRE

Dos detinguts per sostreure més de 4.500 aspersors en finques de la Noguera, el Segrià i Osca

Els danys causats a les instal·lacions de reg ascendeixen a més de 32.000 euros

Aspersors recuperats pels Mossos d'Esquadra.

Dos detinguts per sostreure més de 4.500 aspersors en finques de la Noguera i el SegriàMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dissabte a Esparraguera (Baix Llobregat) un home, de 32 anys, i una dona, de 30 anys, tots dos veïns de Cervera (Segarra) i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de dotze delictes de furt en finques agrícoles de Lleida

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a principis del mes de març després de detectar-se un seguit de robatoris d’aspersors en finques agrícoles de la Noguera, el Segrià i Osca. Segons la policia, a més del valor dels aspersors, els lladres causaven quantiosos danys econòmics a les finques agrícoles ja que també feien malbé la instal·lació de reg.

Els agents dels Mossos d’Esquadra van detectar que tots els furts seguien un mateix ‘modus operandi’: es cometien durant la nit en finques amb una gran xarxa de reg per aspersió. Per sostreure’ls, tombaven tota una línia de reg i descargolaven, amb molta rapidesa, tots els aspersors. En fer aquesta acció, també danyaven la instal·lació de reg.

Els investigadors van obrir varies línies d’investigació. L’especialització del robatori va orientar inicialment cap a la possibilitat de que es reutilitzessin en noves instal·lacions de reg en altres territoris. Finalment, però, va guanyar pes l’opció que es venien directament a deixalleries de fora de Lleida.

La investigació va concloure el passat dissabte amb la detenció dels dos lladres quan anaven a vendre en una deixalleria d’Esparraguera 600 aspersors que havien sostret durant la nit en una finca de Candasnos (Osca). Els agents també van realitzar una inspecció a l’empresa i van comprovar que els detinguts volien vendre els aspersors com a llautó.

Als detinguts se’ls acusa de 12 delictes de furts d’aspersors, comesos entre el 8 de març i el 26 de maig, en finques agrícoles de Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, Alamús, Bellcaire d’Urgell i Candasnos. En total van sostreure 4.588 aspersors i van causar danys en les finques agrícoles valorats en més de 32.000 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions ja que tot apunta que haurien participat més persones donat el temps necessari per descargolar un per un els aspersors. A més, també s’està comprovant si els detinguts poden estar relacionats en altres fets similars comesos en finques de Catalunya i Aragó.

Els detinguts passaran aquest dilluns a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

Aspersors recu

Dos detinguts per sostreure més de 4.500 aspersors en finques de la Noguera i el SegriàMossos d'Esquadra

tracking