SEGRE

MEDI AMBIENT

El consell comarcal de les Garrigues busca estalviar-se el cost de tancar l'abocador

El traurà a concurs amb les obres per a l’ampliació provisional

L’abocador de les Garrigues en l’actualitat.

L’abocador de les Garrigues en l’actualitat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de les Garrigues mira d’estalviar-se bona part del més de mig milió d’euros que costaran les obres per clausurar l’actual abocador comarcal, ja col·lapsat i a l’espera d’una ampliació urgent. L’ens comarcal va aprovar la setmana passada el projecte per tancar el vell dipòsit de rebutjos, amb un pressupost de 543.755 euros, i el president, Antoni Villas, va explicar que l’inclouran en el concurs per adjudicar els treballs d’ampliació, l’import dels quals ascendirà a 1,3 milions.

Villas va explicar que el plec de clàusules per adjudicar l’ampliació donarà preferència a les ofertes que ofereixin treballs per clausurar totalment o parcialment el vell abocador, i va afegir que aquest factor es valorarà per sobre de rebaixes respecte al pressupost inicial del concurs. En aquest sentit, va recordar que la construcció d’un nou vas en el qual abocar escombraries requerirà moviments de terres, i que aquests poden aprofitar-se per tapar el vell abocador i clausurar-lo.

Aprofitaran els moviments de terra per al nou vas per clausurar l’antic

Val a recordar que, en aquests moments, les actuals instal·lacions es troben ja al límit de la seua capacitat i les escombraries depassen la cota de coronació. El consell de les Garrigues espera poder treure a licitació les obres entre els mesos de juliol i agost, per poder adjudicar-les i començar els treballs de construcció del nou vas durant aquest estiu i finalitzar-los abans que conclogui l’any.

A l’espera del compromís del Govern per licitar l’obra El consell es troba a l’espera de rebre el compromís de pagament de 800.000 euros per part de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per iniciar el concurs de l’ampliació. Amb un pressupost d’1,3 milions, requerirà que el consell aporti el mig milió restant. Villas calcula que l’ampliació podria donar una vida útil màxima de deu anys a l’abocador comarcal, ubicat al municipi de les Borges Blanques. Val a recordar que l’ARC preveu que, un cop s’esgoti la capacitat d’aquesta ampliació, els municipis de les Garrigues portin les seues escombraries al del Pla.

tracking