SEGRE

INVESTIGACIÓ SUBVENCIONS

Fiscalia investiga un ajut a l'ajuntament de Seròs

La Guàrdia Civil demana un expedient a la Diputació || L’alcalde nega irregularitats en una subvenció per al tanatori

Façana de la Diputació, on va acudir ahir la Guàrdia Civil.

Façana de la Diputació, on va acudir ahir la Guàrdia Civil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents de la Guàrdia Civil es van personar ahir a la Diputació per buscar l’expedient sobre la tramitació d’una subvenció que es va atorgar per a la construcció del tanatori de Seròs fa uns anys. Segons ha pogut saber aquest diari, la investigació, que du a terme la policia judicial per encàrrec de la Fiscalia, ve motivada per la denúncia d’un particular, veí de Seròs, que hauria alertat el fiscal sobre les suposades irregularitats.

La sol·licitud d’ajuts per al tanatori es va iniciar l’any 2003, quan era president Josep Pont (CiU), si bé el 2006 es va fer una modificació de l’objecte de la subvenció, que s’hauria destinat a una altra finalitat, i es va cobrar finalment el febrer de l’any 2011, durant els darrers mesos del mandat de Jaume Gilabert (ERC), que tenia com un dels seus vicepresidents l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena.

L’encara primer edil de Seròs va rebutjar ahir qualsevol irregularitat i va dir que el consistori va negociar amb el llavors vicepresident Albert Alins i va rebre ajuts per valor d’uns 60.000 euros per al tanatori, “ja construït i pagat”. Pena va assegurar estar molt tranquil per aquesta denúncia que investiga la Fiscalia de Lleida. Per la seua part, la Diputació únicament va confirmar la presència dels agents de la Guàrdia Civil a la corporació durant les indagacions.

tracking