SEGRE

FIRES ALIMENTACIÓ

Cervera exposa més d’un centenar de pans artesans

Sisena edició de la fira, que arriba fins als 50 expositors || El certamen es complementa amb el Nomad Festival de música

El certamen es torna a celebrar al centre de la població.

El certamen es torna a celebrar al centre de la població.SEGRE- TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital de la Segarra celebra aquest cap de setmana la sisena edició de la Fira del Pa en la qual s’exposen més d’un centenar de varietats de pa. El certamen s’ha traslladat al centre de la ciutat i els patis de la Universitat acullen uns cinquanta expositors dels quals una dotzena es dediquen només a la producció de pa.

L’alcalde, Ramon Royes, va destacar la “consolidació del certamen, que s’ha convertit en un referent a Catalunya del sector”. També va dir que “el fet de fer coincidir la fira amb el Nomad Festival ens permet tenir un cap de setmana ple d’activitats”. La fira va ser inaugurada pel delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que va posar en relleu l’excel·lència del certamen. Entre les varietats hi ha un pa del món amb cinc tipus de massa diferents (blat, farina d’espelta, sobrassada, espinacs i multicereals), o un trenat de formatge d’Urgèlia, l’únic formatge català reconegut amb Denominació d’Origen (DOP).

La Fira del Pa té també un vessant solidari amb la creació del Premi Panarra, dotat amb 1.500 euros, que s’entregarà avui diumenge a l’ONG Proactiva Open Arms. Es completa amb activitats paral·leles com el Nomad Festival, que reuneix catorze food trucks.

D’altra banda, els guanyadors del concurs dels millors pans van ser el Forn Boneu de la Fuliola i el Forn Salvador de Cervera.

tracking