SEGRE

TRADICIÓ LA FESTA DEL FOC

La Vall de Boí, al 90% d’ocupació a dos setmanes de l’inici de les falles

L’ajuntament augmenta fins a 200 les places de pàrquing disponibles a Durro

Imatge d’arxiu de les falles a la Vall de Boí.

Imatge d’arxiu de les falles a la Vall de Boí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Falten dos setmanes perquè l’Alta Ribagorça doni el tret de sortida a la temporada de falles i les places hoteleres de la Vall de Boí, el primer municipi que oferirà l’espectacle del ritual del foc a Durro el proper 17 de juny, estan al 90 per cent d’ocupació.

L’alcalde de la Vall de Boí i president del Patronat de Turisme, Joan Perelada, va explicar ahir que “ja fa setmanes que és difícil, per no dir impossible, reservar habitació als nuclis on hi haurà falles a la Ribagorça”. De cara a les falles de Durro, Perelada va explicar que “aquest any hem augmentat el nombre de places de pàrquing que posarem a disposició del públic i superaran les 200”. Després que l’any passat el consistori es veiés sobrepassat per la quantitat de gent que va anar a les falles, al ser declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco, Perelada va explicar que han pres noves mesures perquè els assistents estiguin al més ben atesos possible.

Així, l’alcalde va indicar que “quan el pàrquing de Durro ja estigui ple, farem que els visitants deixin el cotxe a Barruera i els atansarem en taxi fins a Durro”. Els taxis ja van haver de cobrir aquest recorregut l’any passat de forma improvisada i enguany el consistori ja ha arribat a un acord amb l’associació de taxis. “Es tracta de millorar cada any, per això també ens coordinem amb els Mossos d’Esquadra”, va apuntar Perelada. De fet, la setmana que ve hi ha prevista una reunió de tots els implicats en organització i seguretat a les falles de Durro.

Després de les del 17 de juny, el calendari de falles preveu les de Boí, Casós, el Pont de Suert i Vilaller el 23 de juny; l’endemà, les de Senet i l’1 de juliol baixaran les de Barruera, el 7 a Erill la Vall, el 14, Taüll i el 22 de juliol, Llesp.

tracking